Tanulmányi versenymargó - tanárszemmel

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Tanulmányi versenymargó - tanárszemmel

A ''németes” bajnokcsapat Biológiai környezetben a torontálvásárhelyi természetbúvárokNégyes tanulmányi küzdőtér alakult ki február hó utolsó vasárnapján a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskolában. Az echte idegen linguák? ''súlycsoportjá”-ban...

A ''németes” bajnokcsapat

Biológiai környezetben a torontálvásárhelyi természetbúvárok

Négyes tanulmányi küzdőtér alakult ki február hó utolsó vasárnapján a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskolában. Az echte idegen linguák? ''súlycsoportjá”-ban a franciát, a németet, illetve az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő angolt ízlelgető diákok mérték össze nyelvi készségüket az antalfalvi község felsős diákjainak mezőnyében. A negyedik csoport biológiai felkészültségből igyekezett megfelelni a tavalyihoz képest magasabbra tolt továbbjutási mércének.
Persze, mint ilyenkor illik (értsd: ''magától értődik”!), a pluszmunkák helyenként kesernyés mellékízét, továbbá a felkészüléssel együtt zajló, finom celofánba csomagolt, majd a nonprofit vasárnapi munka szalagjával átkötött pedagógushangulat keserveit elnyomta a versenyzés izgalma! Maga a tény, hogy a nemzeti közösségünk nyelvére mindmáig nem érkezett meg minden adekvátan lefordított ''závodos” tankönyv (''mellesleg” a biológiakönyv sem!), csöppnyi mentségül sem szolgál(t) a korábbi években megszokott kimagasló eredmények elmaradására. Legfeljebb a makacskodó téli világ vonható némileg felelősségre e kérdésben! Mert bizony elég nehéz felidézni például a fotoszintézist módosult szárazföldi éghajlatunk kellős közepén, melyben ugyan van utcai (és államilag igencsak védett!) kóbor eb elegendő, viszont azoknak eszük ágában sincs megenni telet! Pedig eszi, vagy sem - más bizony nincs!
Summa summarum: a mundért, azaz a házigazdák becsületét ezúttal a ''németesek” védték meg, Radatovics Edit tanárnő szakmai felkészítésében. Soraikból kerültek ki a továbbjutók Csáki Róbert és Savulov Nemanja személyében, nekik szoríthatunk a körzeti bajnokságon. Gratulálunk!

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fiatalok Fiataloknak rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Tanulmányi versenymargó - tanárszemmel
Zene
Tanulmányi versenymargó - tanárszemmel
Oktatás
Facebook

Támogatóink