Támogatás a zentai népkonyhának

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Támogatás a zentai népkonyhának

Ft. Nagy József főesperes úr és Goran Pekez, a JTI korporációs igazgatója - Horváth Zsolt fotójaKözös akciót szervezett a KTC zentai bevásárlóközpontja és a Kiss Szent Teréz Egyházközösség Caritasa. A humanitárius szervezet munkatársai és önkéntesei megszólították a vásárlókat, és elmondták...

Ft. Nagy József főesperes úr és Goran Pekez, a JTI korporációs igazgatója - Horváth Zsolt fotója

Közös akciót szervezett a KTC zentai bevásárlóközpontja és a Kiss Szent Teréz Egyházközösség Caritasa. A humanitárius szervezet munkatársai és önkéntesei megszólították a vásárlókat, és elmondták nekik, hogy gyűjtést szerveznek a helyi népkonyhának és az idősek napközijének. Mindenkit megkértek, hogy valamelyik árucikkből vegyenek eggyel többet, és tegyék a kijáratnál lévő kosárba.
Ft. Nagy József főesperes úr, a zentai Caritas vezetője elmondta: a megmozdulás sokkal sikeresebb volt, mint remélték, mivelhogy csaknem 500 személy adakozott. Számukra ebből az derült ki, hogy a polgárok értékelik a mintegy két évtizede kifejtett munkájukat.
A gyűjtés eredményeként összegyűlt 140 kg liszt, 108 kg cukor, 31 kg rizs, 8,5 kg bab, 0,5 kg bors, 3,8 kg ételízesítő, 61 kg só, 0,5 kg paprika, 64 liter étolaj, 21,8 kg tésztaféle, 20 darab szappan, valamint még 47 különféle kisebb adomány.
Ivan Žmukić, a zentai KTC igazgatója kijelentette: fontosnak tartják a segítségnyújtást, ezért azt tervezik, hogy az akciót a jövőben is megszervezik. Fontos, hogy az emberekben tudatosodjon: nagyon sokan még azt sem engedhetik meg maguknak, hogy az ünnepekre bevásároljanak.
A japán tulajdonban lévő zentai dohánygyár 9000 dollárt adományozott a Caritas jótékonysági szervezetnek, s ezzel a jótékonysággal a jövő évben is lehetővé válik a zentai népkonyha működése. A támogatásról szóló szerződést Goran Pekez, a Japan Tobacco International korporációs igazgatója és ft. Nagy József főesperes úr írta alá. A JTI már többször adakozott a népkonyha javára. Szeretnék felhívni a nyilvánosság figyelmét a legszegényebbek gondjaira, és remélik, hogy eljön az idő, amikor nem lesz szükség az ingyenes étkeztetésre. A zentai népkonyhában egyébként naponta mintegy 400 adag ételt osztanak szét a rászorulóknak.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Támogatás a zentai népkonyhának
Szabadkai Napló
  • 2020.07.29.
  • LXXV. évfolyam 31. szám
Támogatás a zentai népkonyhának
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink