home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szórakozz és jótékonykodj!
2019.01.25.
LXXIV. évf. 4. szám
Szórakozz és jótékonykodj!

A Vajdasági Ifjúsági Fórum Save the Kids nevet viselő rendezvénye egy jótékonysági akció, melyet az idén már kilencedik alkalommal rendeznek meg.

A VIFÓ a vajdasági magyar közélet egyik legmeghatározóbb szereplőjévé lett az elmúlt húsz év alatt. A közösséget érintő kérdésekben szólal fel, kiáll a fiatalok mellett, teszi ezt egészen addig, amíg ez nem politikai indíttatású — vallja. 

A VIFÓ az elmúlt időszakban számos új programot indított a régiek mellett. Elég csak a VIFÓ Ifjúsági Konferenciákra gondolni, illetve a nemrég megszervezett Kiállni sosem Art akcióra, mely által fiatal, tehetséges képzőművészek mutatkozhattak be a nagyközönség előtt. A szervezet nem formális oktatással foglalkozik, képzésein és programjain olyan tudás szerezhető, amilyen az iskola falai között nem vagy csak nehezen. Neve már összeforrt a Nyári Szabadegyetemmel is, mely sok egyetemistának a nyár egyik fénypontja. Az egyesületnek huszonnyolc aktív tagja van, mostani programja pedig egy jótékonysági est a szabadkai Madlen Clubban. A karácsony már elmúlt, s ugyebár mindenki úgy van vele, hogy az éves jótékonykodására sort kerít az ünnepek előtt/alatt. Ruhát visz a szegényeknek, süteményt készít az árva gyermekeknek, a kéregető öreg koldusnak is ilyenkor dob az ember papírpénzt a kalapjába.

De nemcsak ilyenkor kellene jótékonykodni és segíteni, hanem az év többi napján is. Na jó, mindennap nyilván nem lehet, de azért egy picit jobban is odafigyelhetnénk egymásra. A VIFÓ-sok csapata is ezt az irányvonalat követi a Save the Kids rendezvénnyel, melyre 2019. január 25-én kerül sor, este 9 órai kezdettel. Attól senkinek sem kell tartania, hogy majd egy széken ücsörgi végig az estét, hiszen a szórakozni és jótékonykodni vágyóknak két stage-en kilenc DJ fogja játszani a jobbnál jobb ritmusokat. S ha a ritmus forró, a csípő is megmozdul. A rendezvényen a belépőkből összegyűjtött összeget, ahogy eddig is tették, kilencedik alkalommal is átutalják egy intézménynek, mely ebben az évben a Dositej Obradović Siketek és Hallássérültek Iskolája lesz.

A VIFÓ-sok azt mondták, azért döntöttek ennek az intézménynek a támogatása, segítése mellett, mert az iskola fejlesztőtechnológiai eszközöket szeretne vásárolni az ott tanuló gyermekek számára, hogy ezáltal minél több gyermek részesülhessen képzésben.

Várnak hát szeretettel minden bulizni vágyó, jótét lelkű fiatalt és idősebbet a Save the Kids idei megmozdulására.

További részletek, fellépők a IX. Save the Kids hivatalos Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/events/2192179601047979/

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..