home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Szórakozás, összetartás, barátkozás
Tóth Tibor
2016.02.22.
LXXI. évf. 7. szám
Szórakozás, összetartás, barátkozás

Hajdújárásonfebruár 13-án amatőr-asztalitenisztornát tartottak, melyen harminchét helyi, királyhalmi, kispiaci, palicsi, horgosi, noszai és szabadkai játékos ragadott ütőt.


A torna dobogósai (balról jobbra): Mihálovity, Ćalov, Kovács

A részvevőket nyolc négyes és egy ötös csoportba sorsolták a szervezők, ahonnan a legjobb kettő került fel a főtáblára, majd egyenes kieséses rendszerben folytak tovább a küzdelmek. A nyolcaddöntőktől kezdve egyre több parázs mérkőzést láthatott a közönség, a színvonalas labdamenetek után egyre többször hangzott fel vastaps a hajdújárási helyi közösség nagytermében. Az izgalmas mérkőzések után a végső győzelmet a szabadkai Aleksandar Ćalov szerezte meg, miután a döntőben 3:1-es győzelmet aratott a horgosi Mihálovity Szabolcs felett. A bronzmeccsen a kispiaci Kovács Zsolt 3:0 аrányban bizonyult jobbnak a palicsi Farkas Ernőnél. A tornának a királyhalmi Varga Éva személyében egy női részvevője is volt. A torna után Dara István, az egyik szervező elégedettségének adott hangot mind a versenyzők létszámát, mind a mérkőzések színvonalát illetően.

— A tornán asztalhoz álltak olyan versenyzők is, akik korábban profi szinten játszottak. Ők egy kicsit jobbak voltak, de az amatőrök felvették velük a versenyt, és kiváló mérkőzések folytak a teremben. Lényeges volt az eredmény is, de a legnagyobb hangsúly mégiscsak a szórakozáson, az összetartáson és a barátkozáson volt. A tornából hagyományt szeretnénk teremteni, terveink szerint egy év múlva újra megszervezzük az amatőr-asztaliteniszversenyt — mondta Dara.


Szervezők és dobogósok

A tornagyőztes Aleksandar Ćalov kiváló kezdeményezésnek tartja, hogy az amatőröknek is versenyzési lehetőséget nyújtanak.

— Köszönöm a szervezőknek, hogy ilyen jó tornát rendeztek, a terem és az asztalok is kiválóak voltak, és a szépszámú közönség is egy pluszmotivációt nyújtott. A mezőny erős volt, a negyeddöntőtől kezdve csak jó képességű játékosokkal kellett megküzdenem, a döntő pedig minden korábbi mérkőzést felülmúlt. A győztes személye a második játszmában dőlt el, amikor rájöttem, hogy milyen taktikával járhatok sikerrel. Egy csapattársammal érkeztem Hajdújárásra, vele túl korán, már a negyeddöntőben találkoztunk — mondta Ćalov, aki hétvégente a városi ligában, a Mesečinari csapatában áll asztalhoz.

A serlegeket Haskó István, a hajdújárási helyi közösség közgyűlésének elnöke, valamint a két szervező, Dara István és Török Zoltán adták át a dobogósoknak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..