Szilveszterezés — de hogyan?

Szilveszterezés — de hogyan?

Az éttermek, szórakozóhelyek általában igen borsos áron kínálják a vendégeknek a szilveszteresti kikapcsolódást. A legdrágább helyeken akár 6-8000 dinárt is elkérnek, de persze ennél jóval olcsóbban is lehet bulizni ezen az éjszakán. Ki mit választ? Ezt kérdeztük olvasóinktól.

Farkas Ervin másfél évtizede nem szilveszterezett — legalábbis nem a klasszikus értelemben. Jó kérdés, hogy azok, akik újévváráskor mások szórakoztatásáról gondoskodnak DJ-ként, vajon mennyire tudnak kikapcsolódni munka közben.

— Mivel az elmúlt tizenöt év szilveszterestéi munkával teltek, az újévet megelőző hetek pedig a buli megszervezésével, az idén úgy gondoltuk, hogy kivesszük a szabadságot, és mi is elmegyünk a barátokkal szórakozni. Mi a hajdújárási kultúrotthont választottuk, ott várjuk a 2017. évet az ismerőseinkkel.

A bácsfeketehegyi Bertók Csilla főállású anyukaként ügyesen egyensúlyoz „a kecske is, a káposzta is” kérdésben az újévvárás tekintetében. Azt mondja: gyermekek mellett is lehet jól szórakozni, ráadásul olcsón, kényelmesen.

— Mióta megszülettek a gyermekeink, az itthoni szilveszterezés mellett döntünk. Szomszédokkal, barátokkal búcsúztatjuk az óévet. Szétosztjuk egymás között a teendőket, megbeszéljük, hogy ki mivel tud hozzájárulni az ételhez, italhoz. Kellemesen megvacsorázunk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat a barátaink és persze a gyermekeink társaságában.

Olyanok is vannak, akik alig várják az ünnepeket, de nem a bulizás, hanem a pihenés miatt. A szabadkai Szakáll Laura újságíróként egész évben, de sokszor még szilveszterkor és az új év első napjaiban is dolgozik, ezért kevés ideje jut kikapcsolódásra.

— Sokan egyfajta kötelességnek érzik, hogy szilveszterkor buliba menjenek: mindegy, hogy baráti összejövetelt vagy szórakozóhelyet választanak, a lényeg az, hogy lehessen képeket megosztani a közösségi oldalon. Nem kedvelem a zajos bulikat, a petárdázást és a tűzijátékot. Néhány éve otthon, családi körben töltöm az év utolsó estéjét. A szilveszter nekem inkább a nyugalomról és a pihenésről szól, egy kellemes vacsora mellett, számomra kedves emberek társaságában.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nézőpont rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Szilveszterezés — de hogyan?
Nézőpont
  • Tóth Péter
  • 2020.05.30.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
Szilveszterezés — de hogyan?
Nézőpont
  • Tóth Péter
  • 2020.05.23.
  • LXXV. évfolyam 21. szám
Facebook

Támogatóink