home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Szerbia–Brazília 0:2 (0:1)
Tóth Tibor
2018.06.27.
LXXIII. évf. 25. szám
Szerbia–Brazília 0:2 (0:1)

E csoport, 3. forduló

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző, vezette: Faghani (iráni)

Gólszerzők: Paulinho a 36. és Thiago Silva a 68. percben.

Szerbia: Stojković – Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov – Matić, Milinković-Savić – Tadić, Ljajić (Živković), Kostić (Radonjić) – Mitrović (Jović).

Brazília: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo (Felipe Luis) – Paulinho (Fernandinho), Casemiro, Coutinho (Renato Augusto) – Willian, Gabriel Jesus, Neymar.

A szerb együttes hiába reménykedett a csodában, végül nem sikerült legyőznie az ötöszörös világbajnok Brazíliát és Mladen Krstajić válogatottja búcsúzni kényszerült a vb-től.

Az első félidőben Szerbiának nem volt kaput eltaláló lövése, a brazilok viszont Paulinho góljával – aki kiválóan lépett ki három szerb védő között – megszerezték a vezetést.

A második félidő elején Neymar még kihagyott egy helyzetet, majd a szerbek percei következtek, akik komoly nyomás alatt tartották Alisson kapuját. Tadić beadását a brazil kapus rossz helyre öklözte, Mitrović azonban Thiago Silvába fejelte a labdát. Néhány perc múlva Milinković-Savić mellétekert, Mitrović fejesét pedig Alisson védte. Miután a brazilok felszabadultak a szerb ostrom alól belőtték második góljukat is. A 68. percben Neymar szögletére Thiago Silva érkezett remekül, és hálóba fejelte a második brazil gólt.

A másik mérkőzésen: Svájc–Costa Rica 2:2. A végső sorrend: 1. Brazília 7 (5:1), 2. Svájc 5 (5:4), 3. Szerbia 3 (2:4), 4. Costa Rica 1 (2:5).

A nyolcaddöntőbe Brazília és Svájc jutott. A negyeddöntőbe jutásért Brazília Mexikóval, Svájc pedig Svédországgal találkozik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..