home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szenegál–Kolumbia 0:1 (0:0)
Tóth Tibor
2018.06.28.
LXXIII. évf. 25. szám
Szenegál–Kolumbia 0:1 (0:0)

H csoport, 3. forduló

Szamara, Koszmosz Aréna, 41 970 néző, vezette: Мažić (szerb)

Gólszerző: Mina a 74. percben.

Szenegál: K. N Diaye – Gassama, Sané, Kolulibaly, Sabaly (Wagué) – Sarr, Kouyaté, Gueye, Mané – Keita Baldé, Niang.

Kolumbia: Ospina – Arias, Mina, D. Sánchez, Mojica – Uribe (Lerma), C. Sánchez – Cuadrado, Quintero, James Rodríguez (Muriel) – Falcao (Borja).

A mérkőzés előtt a döntetlen mindkét csapatnak megfelelt volna, amennyiben a csoport másik mérkőzésén Lengyelország legyőzi Japánt.

A 13. percben helyes döntést hozott a VAR. Mané tört kapura nagy lendülettel, Sánchez szerelte, és a szerb játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A szituáció visszanézése után a szerb bíró megsemmisítette ítéletét, hiszen kiderült, a kolumbiai játékos szerelése teljesen szabályos volt.

A félidei gólnélküli döntetlen Szenegál számára továbbjutást, Kolumbia számára biztos kiesést jelentett, mivel a lengyel-japán mérkőzés ekkor még szintén 0:0-ra állt. A második félidő elején érkezett a hír, hogy Lengyelország megszerezte a vezetést Japán ellen, ami azt jelentette, hogy Szenegál és Kolumbia is továbbjut a csoportból. Ám elérkezett a 74. perc, amikor egy kolumbiai szöglet után Mina fejesével a dél-amerikai válogatott vezetéshez jutott. Ekkor Szenegál és Japán azonos pontszámmal, gólkülönbséggel és egymás elleni eredménnyel állt, viszont a kevesebb kapott sárga lap miatt Japán került előnybe. A kiesés tudatában Szenegál is elkezdett focizni, de próbálkozásaikat nem koronázta siker, így 1986 óta először fordult elő, hogy a csoportküzdelmeket egyetlen afrikai válogatott sem élte túl.

A másik mérkőzésen: Lengyelország–Japán 1:0. A végső sorrend: 1. Kolumbia 6 (5:2), 2. Japán 4 (4:4), 3. Szenegál 4 (4:4), 4. Lengyelország 3 (2:5) ponttal. A csоportból Kolumbia és a kevesebb kapott sárga lapnak köszönhetően – Japán 4, Szenegál 6 sárgát kapott eddig a tornán – Japán jutott tovább.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..