Szelek szárnyán

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Szelek szárnyán

Nagy ember kis lovakkal jár?Mottó: ''Hódítani lehet lóhátról, de lóhátról már nem lehet kormányozni” (Régi kínai politikai bölcsesség)Immár a tizenhatodik alkalommal rendezték meg Cserépalján (Crepaja) a Fijakerijada elnevezésű nemzetközi pejló- és fiákerfesztivált. A helybéli...

Nagy ember kis lovakkal jár?

Mottó: ''Hódítani lehet lóhátról, de lóhátról már nem lehet kormányozni” (Régi kínai politikai bölcsesség)
Immár a tizenhatodik alkalommal rendezték meg Cserépalján (Crepaja) a Fijakerijada elnevezésű nemzetközi pejló- és fiákerfesztivált. A helybéli Lipicaner lovasklub szervezte találkozónak ezúttal kétszáz-egynéhány bejegyzett résztvevője volt, a tizenhét kategóriában ötvenhét serleget osztottak ki. Többszöri nekiveselkedés után a faluszéli focipályán összesereglettek -- az ilyenkor elmaradhatatlan lacikonyhás ''reklámok”, továbbá a hasonló zsánerű protokolláris köszöntők mellé! -- a jeget hozó esőfelhőkből is kaphattak ízelítőt. S míg a nagy szavakat kezdettől fogva a szél repítette tova, a nap végére redesztillált sörmennyiséget az út menti vizes árkok temették el, a zsibongó kavalkádban a riporterek egyszer-egyszer a lovacskákat is lencsevégre kaphatták. A szelek szárnyán száguldókat, illetve az igába fogottságukat bölcs belenyugvással (is) viselő equus caballusok apróbb és robusztusabb nemeit. Nemkülönben a népi táncban és fogathajtásban egyaránt ügyeskedő kisiskolásokat, a szérűn pihenő batárokat. Egyikük-másikuk ünnepi ostornyél-díszítése akár gondolatébresztőnek is megte(he)tte. Természetesen, ha nem röppen(t) ehelyett az is tova veszélytelenül a széllel.

Címkék: Szelek szárnyán
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Szelek szárnyán
Barangoló
Szelek szárnyán
A Pálya Széléről
Facebook

Támogatóink