home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Száz nap - sok vagy kevés?
Tóth Lívia
2005.02.22.
LX. évf. 8. szám
Száz nap - sok vagy kevés?

Szabó Attila fotójaÜnnepélyes keretek között, számos meghívott vendég jelenlétében összegezte az elmúlt száz napban kifejtett tevékenységét a Tartományi Végrehajtó Tanács. Bojan Pajtić, a TVT elnöke, beszámolója kezdetén a vajdasági polgárokhoz fordult, mert - mint mondta - csak ők leh...

Szabó Attila fotója

Ünnepélyes keretek között, számos meghívott vendég jelenlétében összegezte az elmúlt száz napban kifejtett tevékenységét a Tartományi Végrehajtó Tanács.
Bojan Pajtić, a TVT elnöke, beszámolója kezdetén a vajdasági polgárokhoz fordult, mert - mint mondta - csak ők lehetnek azok, akik felmérhetik a kormány sikerét. Büszkék csak akkor lehetnek, ha a modern európai régióban jobb életfeltételeket teremtenek az itt élőknek. Minden más veszteségnek számít.
- A hatásköreink kicsik, de a céljaink magasba törőek. Feladatunk az, hogy Vajdaság polgárainak munkát, magasabb béreket biztosítsunk, felélénkítsük a termelést, talpra állítsuk a mezőgazdaságot, és nyugodt hangulatot teremtsünk, olyant, amelyben becsületes munkával jól lehet majd élni. Ez a kormány sokat dolgozik, nem fog azonban önök helyett dolgozni, hanem önökkel együtt, önökért fáradozik - hangoztatta Pajtić a beszédében, majd így folytatta: - A TVT-nek az eddigi száz napban a gazdaság volt a legfontosabb. A tartományi költségvetésben több mint kétmilliárd dinárt irányoztunk elő a gazdaság és az infrastruktúra fejlesztésére. A Tartományi Fejlesztési Alap az idén egy milliárd dinárt ruház be, több mint félmilliárd dinárt a mezőgazdaságba irányítunk. A tartományi gazdaságfejlesztési terv 14 programjának a megvalósítására 200 millió dinárt fordítunk, s további 100 millió dinárt a tartományi Garanciaalapnak folyósítunk. Mindezek a befektetések az új munkahelyek nyitását teszik majd lehetővé.
A kormányelnök kitért arra is, hogy az elmúlt száz napban sokat tettek Vajdaság külföldi kapcsolatainak a felerősítéséért. Ezen a téren példaértékű a Stájerországgal kialakított együttműködés, aminek többek között új technológiák bevezetését, falufejlesztési programok megvalósítását köszönhetjük, de helyet kaptunk a Jövő Régiója című projektumban is, amely lehetővé teszi az Európai Unió pénzeinek a megpályázását, Újvidéken pedig bizniszközpont alakul, amely az első ilyen jellegű lesz az országban. Szóba került az oktatás, az egészségügy, a családvédelem, a tájékoztatás és a kultúra is.
- A tartományi közigazgatásnak olcsónak, képzettnek és szorgalmasnak kell lennie, ezért a TVT tagjai lemondtak a reprezentációs kiadásokra vonatkozó jogról, s elkötelezték magukat, hogy közülük senki sem fog lakáshitelt kérni. A tartományi közigazgatásban az idén nem lesz fizetésemelés. Mindent, amit elosztunk, előbb meg kell keresnünk, mert ezáltal is osztozunk a nép sorsában - ígérte Bojan Pajtić, majd azzal a kérdéssel zárta az összegzését, hogy sok-e, vagy kevés a száz nap? Ha mindenki a tavalyi év október 30-ára gondol, és kiszámolja magában, mit tett azóta, akkor megkapjuk a választ.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..