Szabadka: piacnyitás

Szabadka: piacnyitás

A szabadkai válságkezelő városi törzskar a 2020. 04. 21-én megtartott hatodik rendkívüli ülésén új rendelkezést fogalmazott meg.

Az új rendelet értelmében 2020. április 21-étől ismét engedélyezik a Szabadka Város Önkormányzatának területén üzemelő (szabadtéri és zárt terű) zöldségpiacok működését.

— A megnyitással a munkáltatók – a piacok üzemeltetői kötelesek a dolgozóknak és a szolgáltatásokat igénybe vevőknek (a bérlőknek és a vásárlóknak) biztosítani illetve lehetővé tenni a biztonság és egészség megőrzését célzó óvintézkedések alkalmazását, de különösen a SARS-CoV-2 vírus okozta koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére vonatkozó intézkedéseket (mint az egymás közötti távolság betartása, a fertőtlenítés és a védőeszközök, vagyis a szájmaszk és védőkesztyűk viselése), és külön tervet készíteni az intézkedések foganatosításáról, amely a törvénynek és a munkavédelmi előírásoknak megfelelően meghozott okirat részét képezi.

— A szolgáltatásokat igénybe vevők (a bérlők és a piaclátogatók, illetve vásárlók) kötelesek betartani a piaci dolgozók utasításait, és alkalmazni az egymás közötti távolság betartására és a személyes védelmet szolgáló eszközök használatára előírt, illetve kiszabott intézkedéseket.

— A munkáltatók — a piacok üzemeltetői kötelesek a zárt terű piacokon, illetve a piacok zárt területein lehetővé tenni a dolgozóknak és a szolgáltatásokat igénybe vevőknek a zárt terű piacon, illetve a piac zárt területén egy időben tartózkodó személyek maximális számát korlátozó óvintézkedések alkalmazását.


Képek: Pannon RTV (Raffai Csaba)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink