home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Sürített levegővel
2015.05.10.
LXX. évf. 18. szám
Sürített levegővel

A 8. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyt az egri Érsekkertben tartották meg 2015. május 9-én. Közel 50 sűrített levegővel hajtott jármű állt rajthoz.

A szervező, az Aventics Hungary Kft. missziójából kiderül, hogy „kiemelt figyelmet fordít kezdeményezéseiben a környezettudatosságra, az alternatív erőforrásokra, valamint az energiahatékonyság kérdésére. Ennek jegyében született meg néhány évvel ezelőtt a Pneumobil verseny gondolata is. A kreatív és innovatív verseny keretében a diákoknak olyan sűrített levegővel hajtott járművet kell tervezniük és kivitelezniük, amelyek később több kategóriában, futamban mérik össze tudásukat. A tervezés és építés ideje alatt a hallgatók gyakorlati oldalról is megismerkedhetnek a pneumatikus, vagy más szóval sűrített levegős technológiával.”

Ennek szellemében került sor az egri megmérettetésre is.


A lengyel Military University of Technology KBM Polska csapatának járműve (MTI Fotó: Komka Péter)


A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszakik csapatának járműve (MTI Fotó: Komka Péter)

Forrás: mti.hu, www.facebook.com/Pneumobil

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..