home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Sulisztár
2018.11.11.
LXXIII. évf. 45. szám
Sulisztár

Énekes-zenés vetélkedőt tartottak magyar ajkú általános iskolások részére Tiszakálmánfalván

A Sulisztár énekes-zenés vetélkedőt 2018. 11. 10-én 12. alkalommal rendezte meg Tiszakálmánfalván a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület a Katolikus Kör épületében. A rendezvényre olyan általános iskolás gyerekek érkeztek, akik kimagasló zenei tehetséggel rendelkeznek és a jövőben a zene és az éneklés egy meghatározó célkitűzés lesz életükben, karrierépítésükben. Vajdaságból 10, Magyarországról három településről neveztek be énekesek a vetélkedőre.

Az idén ötvenhárom versenyző mutatkozott be az öttagú zsűri és a közönség előtt. A gyerekek, korosztálytól függően, négy kategóriában indultak. A verseny egyik feltétele, hogy kizárólag magyar nyelven lehet énekelni. Hazai vagy külföldi szerző dalai közül lehetséges a választás.


Bajúsz Lola

A versenyzők zenei alapot kaptak, a felkészítésben részt vettek tanárok, tanítók és a szülők, mert a család támogatása fontos az érvényesülésben. A zsűri az értékeléskor több szempontot vett figyelembe, így kategóriaként több díj, valamint vigaszdíj került kiosztásra.

A nyertesek:
1. kategória (1-2. osztályosok) Bajúsz Lola
2. kategória (3-4. osztályosok) Kaslik Petra
3. kategória (5-6. osztályosok) osztott első hely: Fehér Barnabás és Csonka Brigitta
4. kategória (7-8. osztályosok) Juhász Lea
 

Kaslik Petra
 

A Sulisztár énekes-zenés vetélkedő díszvendége volt Pataky János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke, aki kifejtette: „Egy olyan színfoltot valósítanak meg, ami hozzásegíti a magyar gyermekeket, hogy vállalják magyarságukat és kiálljanak magyarságuk mellett.”

A Sulisztár énekes-zenés vetélkedő 2006-ban azzal a céllal indult, hogy a zenei tehetséggel rendelkező gyerekek színpadon bemutatkozhassanak és a pályaválasztásban könnyebb döntést hozzanak. Az eddigi 12 vetélkedő során több mint 500 hazai és határon túli, magyarországi és romániai tehetséges kisénekes lépett színpadra.


Fehér Barnabás

A rendezvény kimagaslóan fontos a testvérvárosi kapcsolat erősítésében és építésében, hiszen Baks és Tiszakálmánfalva gyerekei a közös táborok és találkozól során fejlesztik ének- és zenei tudásukat.

A rendezvényt támogatta, Újvidék Város Művelődési Titkársága és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.


Csonka Brigitta


Juhász Lea

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..