home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Steven Seagal Budapestre hozza a bluest!
Zvekán Péter
2014.04.29.
LXIX. évf. 18. szám
Steven Seagal Budapestre hozza a bluest!

Szégyen, nem szégyen, nagy Steven Seagal-rajongó vagyok. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy a filmjei-ben mire lehet számítani. Valaki felbőszíti, amiért ő bosszút fogad. Elindul, s tankként söpör végig az ellenfelein. Természetesen úgy, hogy őt sohasem ütik meg.

Egy filmjében láttam talán, hogy orron csapják, de azt is csak azért, mert kíváncsi volt rá, hogy ellenfele mekkorát tud ütni. Igazi „agykikapcsolós” filmeket gyárt.

Köztudomású, hogy Steven buddhista, közeli barátja a dalai lámának és Vladimir Putyinnak, jeleskedik a keleti harcművészetekben, és kemény bevetéseken is láthattuk már a Jefferson Parish Seriffhivatal című reality műsorban. Azt viszont sokan nem is tudják, hogy Steven kiváló zenész is. Sőt Johnny Depphez hasonlóan ő is előbb foglalkozott zenéléssel, mint színészkedéssel.

Tizenkét éves volt, amikor megkapta első hangszerét, egy gitárt. Attól kezdve csak a blues érdekelte. Közben felcseperedett, és olyan legendákkal muzsikált együtt, mint B.B. King, Bo Diddley, John Lee Hooker. Még legnagyobb példaképével, a Katrina hurrikán áldozatával, Clarence „Gatemouth” Brownnal is színpadra lépett. Számomra hihetetlen, de B.B. King soha nem mulasztotta el megemlíteni, milyen nagyszerű gitárosnak tartja Seagalt. Ezekután remélem, az összes kétely elillant a kételkedő olvasókban. Steven mindig is kiemelten fontosnak tartotta, hogy a blues történetét és szellemét ne hagyja veszni, ezért a magáénak tudhatja a világ egyik legautentikusabb blues-gitárgyűjteményét.



Utólag egy kicsit hihetetlen, de Steven zenész énje önbizalomhiányban szenvedett. Az első albuma talán soha sem készült volna el, ha édesanyja nem erősködik. S milyen jól tette, hiszen 2005-ben megszületett a Songs the Crystal Cave, amely akkoriban a legsikeresebb lemezek egyike volt Európában. Ez egy olyan korong, amelyen az autentikus blueson kívül keveredik a pop, a dzsessz és a reggae világa is. Emellett kuriózumnak számít, hogy az albumon a színész harmonikaszólóját is élvezhetjük. A 2006. évi Mojo Priest című albumának dalai jól tükrözik, hogy Seagalt milyen zenei hatások érték. A kritikusok szerint a történetmesélést a lehető legügyesebben oldja meg, sokan ezt tartják a valaha megjelent egyik legjobb bluesalbumnak.

Nos, ez a fickó látogat el az idén Budapestre, így aki egy igazán különleges élmény részese szeretne lenni, semmiféleképpen se hagyja ki. Steven Seagal természetesen nem szólóban fog fellépni, hanem blueszenekarával. A Hollywood Music Festival keretében koncertezik a Budapest Kongresszusi Központban, a fellépés előtt pedig a Modern Art Orchestra minden bizonnyal alaposan fel fogja forrósítani a hangulatot. Erre az eseményre június 27-én kerül sor. A belépő ára borsos, hiszen a legolcsóbbért 16 000-et, a legdrágábbért pedig 45 000-et kell fizetnünk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..