home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Štefanek, Kajdocsi és Knežević
Tóth Tibor
2016.12.22.
LXXI. évf. 51. szám
Štefanek, Kajdocsi és Knežević

Szabadkán megválasztották 2016 legjobb sportolóit. A korábbi évektől eltérően – amikor a kilenctagú zsűrit az önkormányzat, a sportszövetség és sportújságírók alkották – idén a korábbi években díjazott sportolók képezték a bírálóbizottságot.

A Sreten Damjanović (birkózás, 1968 és 1969), Zoran Ivanović (torna, 1971), Ubori László (atlétika 1972), Dragan Vujković (ökölvívás, 1973 és 1974), Zoran Kalinić (asztalitenisz, 1979, 1980, 1982, 1983, 1986, 1987), Senad Rizvanović (birkózás, 1989 és 1992), Zoran Olajić (röplabda, 1991), Ábrahám Lívia (atlétika, 1993), Mile Radaković (birkózás, 1995), Piszár Rózsa (teke, 1998), Sanela Nović (teke, 2001), Dijana Šefčić (atlétika, 2006), Nagy Csaba (súlyemelés, 2010) és Kasza Gábor (kerékpározás, 2012) alkotta zsűri döntése értelmében 2016 legjobb felnőtt sportolójának az olimpiai bajnok birkózó, Davor Štefanek bizonyult, megelőzve a világbajnok Mačković Martint (evezés) és a súlyemelő Rozsnyik Ervint. A további sorrend: 4. Dijana Šefčić (atlétika), 5. Vanja Bačić (ökölvívás), 6. Dejan Otašević (karate), 7. Bojana Kljajić (vívás), 8. Veselin Jelić (kézilabda), 9. Aleksandra Cvetićanin (röplabda), 10. Tihomir Zakić (vitorlázás).

Az ifjúságiak mezőnyében a lökésben Európa-bajnok, szakításban és olimpiai biatlonban ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes súlyemelő, Kajdocsi Tamás 2016 legjobbja. A dobogó második fokán az atléta Jovana Ilić, a harmadikon pedig az úszó, Novak Savić végzett. A további sorrend: 4. Juhász Krisztián (tenisz), 5. Barna Andrej (úszás), 6. Alen Kujundžić (teke), 7. Leona Rogić (műkorcsolya), 8. Nebojša Keljanović (kick-box), 9. Tacsi Krisztián (birkózás), 10. Ana Miković (evezés).

A pionírok versengéséből a vívó, Miona Petra Knežević került ki győztesen, megelőzve a röplabdázó Barbara Batinićet és a súlyemelő Haskó Viktort. A további sorrend a következő: 4. Mark Perčić (kerékpár), 5. Prtyity Antal (birkózás), 6. Lejla Erceg (torna), 7. Jovana Vukas (atlétika), 8. Filip Kulić (torna), 9. Aleksandar Čokić (asztalitenisz), 10. Oláh Tibor (cselgáncs).

A sportegyesületek közül az első helyet az országos bajnokság ezüstérmese, a Spartacus Birkózóklub szerezte meg, az országos bajnok Spartacus Súlyemelőklub és az országos bajnok és kupagyőztes Spartacus Női Labdarúgóklub előtt. Elismerésben részesül a vitorlázás 120 éve alkalmából a Palicsi Vitorlásklub, a fennállásának 50. évfordulóját idén ünnepelt Spartacus Cselgáncsklub és a 10 éves Veterán Céllövő Klub.

Külön elismerésben a következők részesülnek: Stipan Vert (a Spartacus Súlyemelőklubban végzett áldozatos munkájáért és a klub sikereiért), Duško Dražić, a Spartacus Vojput Kézilabda Klub elnöke (a kézilabda fejlődéséhez és a Spartacus Vojput sikereihez való munkájáért), Luka Andrašić (fogyatékkal élő tartományi és országos bajnok asztaliteniszező), a Spartacus Női Röplabdaklub pionír korosztályos csapata (harmadik hely az országos bajnokságon), a Spartacus Teniszklub pionír korosztályos fiú csapata (országos bajnoki cím), a Spartacus Prozivka Vízilabdaklub (az I. B ligába jutásért) és Radule Radulović (a veterán Balkán bajnokságon és országos bajnokságon szerzett érmeiért).


Miona Petra Knežević, Davor Štefanek és Kajdocsi Tamás (Fotó: Szabó Attila)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..