home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Solus Christus – erősnek lenni Jézus Krisztus által
Martinek Imre és Györffi Réka
2018.09.30.
LXXIII. évf. 39. szám
Solus Christus – erősnek lenni Jézus Krisztus által

Helyszíni tudósítóinktól

A történelmi Békés-Bánáti Református Egyházmegye gyülekezeteinek hatodik találkozóját tartották meg szeptember 29-én Szentesen, a Református Nagytemplomban.

Az ún. második találkozási kör nyitányának színhelyén a békési, a temesi, a csongrádi, az aradi és a bánáti református egyházmegyékből érkeztek gyülekezeti csoportok. A bánsági színeket Nagybecskerek, Magyarittabé, Versec és Torontálvásárhely küldöttsége képviselte vallási elöljáróik, illetve nt. Szilágyi Zoltán hertelendyfalvi-pancsovai püspöki segédlelkész, megbízott egyházmegyei esperes kíséretében.

„Úr Isten! Szerezz kérünk illendő figyelmetességet buzgóságot és allázatosságot mibennünk, amidőn mi a te isteni kegyelmedet ditsőíteni, áldani és továbbra is magunkat abba ajánlani kivánjuk illeténképpen. Szerető Istenünk és Atyánk! A te jóságod adta minékünk az életet, az áldott meg minket mindazokkal a jókkal, mellyeknek életünkben örvendezhetünk.” (forrás: A szentesi refor[máta] iskolábann lakó tanulók számára 1807 május 27dikkén készített estvéli imádság)

Csongrád megye szentesi járásának székhelyére a mozgalom Makó, Temesvár, Békés, Arad és Nagybecskerek városa után érkezett. Itt ékesíttetett fel végső soron, vagyis a kora délutáni istentiszteletet záró elbocsájtó áldás után! újabb pántlikával a néhai Körös-Maros közi Szent Társaság pecsétlenyomatát viselő vándorlobogó is. Az újabb viszontlátás reményében, addig pedig az Úr megtartó kegyelmében bizakodva. 2019. október ötödikén. A hajdani Temes vármegye második legnagyobb lélekszámú református gyülekezetének városában. Lugoson.

„…hálaadással tekintünk vissza az évszázadok eredményes küzdelmeire és hitüket megtartó őseinkre. Hálásak vagyunk az épített örökségért és azokért a javakért, amiket ma is élvezhetünk…” (Bódis Ferenc esperes)

Összefoglalónk teljes terjedelme lapunk október 10-i számában lesz olvasható.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..