home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Sikeres vőfélytalálkozó
Tóth Tibor
2009.03.25.
LXIV. évf. 12. szám
Sikeres vőfélytalálkozó

Közös fotó - Neis József felvételeA közelmúltban a palicsi Takács lakodalmasteremben tartották meg a VI. Vajdasági Vőfélytalálkozót huszonnégy vőfély részvételével. Érkezésekor a több mint 300 vendég mindegyikét vőfély köszöntötte, s vőfély is kísérte ki őket. Az est folyamán rengeteg vőfél...

Közös fotó - Neis József felvétele

A közelmúltban a palicsi Takács lakodalmasteremben tartották meg a VI. Vajdasági Vőfélytalálkozót huszonnégy vőfély részvételével. Érkezésekor a több mint 300 vendég mindegyikét vőfély köszöntötte, s vőfély is kísérte ki őket. Az est folyamán rengeteg vőfélyverset hallhatott a közönség, melynek kitűnő hangulatához a kishegyesi Calypso nevű zenekar derekas helytállása is hozzájárult. A környékbeli vőfélyek produkcióján kívül távolabbról érkező ceremóniamesterek: kishegyesiek, muzslyaiak, csókaiak repertoárjába is betekintést nyerhetett a vendégsereg. Az elmaradhatatlan táncverseny keretében az első három jelentkező ajándékot kapott, a hölgyek egy-egy üveg bort, az urak pedig egy-egy üveg pálinkát vihettek haza vagy fogyaszthattak el a helyszínen. A tombola főnyereményén, a piros színű kerékpáron a martonosi Telek Lenke, a találkozó egyetlen hölgyvőfélye karikázott be a terembe, majd a sorsolás után ő nyújtotta át a ,,drótparipá”-t új tulajdonosának, az egyik muzslyai asztaltársaság hölgytagjának. A királyhalmi Kovács János, a VI. Vajdasági Vőfélytalálkozó főszervezője elmondta, hogy a rendezvény megszervezése nem volt éppen könnyű feladat, de a vendégek és a vőfélyek visszajelzéseiből ítélve érdemes volt a fáradságért.
- Érdemes volt a találkozó megszervezésében tett igyekezetért, hiszen ezzel a rendezvénnyel azt is megmutattuk, hogy mi még magyarok vagyunk, tehát a magyarságunkat is bizonyítottuk, amire egyre nagyobb szükség mutatkozik - mondta a főszervező.
Az elképzelések szerint jövőre a hetedik vőfélytalálkozó egyúttal az I. Kárpát-medencei Vőfélytalálkozó is lenne, azaz a ceremóniamesterek nemcsak Vajdaságból, hanem Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról, Baranyából, a Muravidékről és Magyarországról is érkeznek majd. Ennek az ötletnek a megvalósulása reményében indították útjára a vándor vőfélybotot, mely egy évig a találkozó hölgyvőfélyénél, Telek Lenkénél lehet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..