home 2024. május 26., Fülöp napja
Online előfizetés
Sikeres együttműködés Kiskunfélegyházával
2005.03.16.
LX. évf. 11. szám

Az Európai Unió által korábban közzétett, úgynevezett Kísérleti Kisprojektumra Magyarországról Bács-Kiskun és Csongrád megye pályázhatott Vajdasággal közösen a FAR-támogatásra. Olyan projektumokra lehetett anyagi segélynyújtást kérni, amelyek a terület, a gazdaság, a kultúra és a környezet fejleszté...

Az Európai Unió által korábban közzétett, úgynevezett Kísérleti Kisprojektumra Magyarországról Bács-Kiskun és Csongrád megye pályázhatott Vajdasággal közösen a FAR-támogatásra. Olyan projektumokra lehetett anyagi segélynyújtást kérni, amelyek a terület, a gazdaság, a kultúra és a környezet fejlesztését szorgalmazzák. A nagykikindai Egység Művelődési Egyesület és a Gusle ME, a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület és a kisoroszi Torontál Magyar Művelődési, Oktatási és Ifjúsági Központ a magyarországi barátaikkal közösen a kulturális együttműködés lehetőségét pályázta meg -- sikerrel. Anyaországi és itteni művelődési programokra 48 ezer eurónyi összeget kaptak. A tervezetet ünnepélyes keretek között Baján írták alá.
Az Egység a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók X. Találkozójára, a Gusle a Zenekarok Fesztiváljára, a szajániak az Aratóünnepségre, a Torontál pedig a Nyári Ifjúsági Tábor megszervezésére részesül segítségben. A nagykikindai önkormányzat már évek óta kapcsolatban van a magyarországi Kiskunfélegyházával. Az említett négy községi rendezvényen mintegy 130 kiskunfélegyházi vendéget terveznek fogadni, ezért a pályázaton nyert pénznek mintegy a fele ezeket az eseményeket illeti meg. A szervezők célja a korábbi jó viszony megerősítése, de remélik, hogy a gazdasági együttműködés is fellendül.
(-)
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..