Sajtótájékoztató - baráti körben

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Sajtótájékoztató - baráti körben

Szakmai lépésegyeztetés - Emil, Sándor, Krisztián és ÁdámAz elmúlt esztendő decemberében a pancsovai Petőfi Sándor MME anyagi helyzete végre valamicskét javult. A Temes-parti magyarság belvárosi kultúrintézményének pályázatai ugyanis legutóbb a Szekeres László Alapítvány támogatásában része...

Szakmai lépésegyeztetés - Emil, Sándor, Krisztián és Ádám

Az elmúlt esztendő decemberében a pancsovai Petőfi Sándor MME anyagi helyzete végre valamicskét javult. A Temes-parti magyarság belvárosi kultúrintézményének pályázatai ugyanis legutóbb a Szekeres László Alapítvány támogatásában részesültek.
- Összesen csupán kilencvenezer dinárról van szó, az összeg kétharmadából egyesületünk anyanyelvápoló szakcsoportjának technikai felszerelését korszerűsítjük. Számítógépet, irodai felszerelést, illetve szótárakat vásárolunk belőle, a maradék pénzből pedig a legutóbbi, IV. Silladri táncfesztiválunk költségeit fedezzük - nyilatkozta Györfi Sándor, aki a népzenei szakcsoportjának vezetésén kívül az ugyancsak oszlopos tagnak számító Rancz fivérekkel, Emillel és Ádámmal együtt, a pályázatok követésével is foglalkozik.
Az egyesületben működő magyar anyanyelvápoló szakcsoport egyébként hivatalosan 2010. szeptember 24-én rajtolt újult erővel. Sajnos, ezt a pillanatot csaknem ötéves kényszerszünet előzte meg! A kezdőkből, illetve haladókból álló csoportokkal Varga Krisztián fiatal okleveles filológus foglalkozik.
- Jelenleg összesen négy diákom van, akik egymáshoz viszonyítva nyelvtudásban és korosztályban is igen különböző szinten állnak - vázolta a tényállást a huszonéves tanár úr, aki nemrégen diplomázott a Belgrádi Egyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológiai Tanszékén.
A pancsovai anyanyelvápolók összejöveteleiket kedden és csütörtökön tartják a Lázár cár utca 19. szám alatti székházban. A kezdőkkel este 6 és fél 8 között, a haladóbbakkal pedig este fél 8 és 9 óra között zajlanak a foglalkozások. S az sem mellékes, hogy bár január 18-án már a második tanítási félév is megkezdődött, a csoportok menet közben is fogadnak új tagokat. A részletekkel kapcsolatos további információk a 013/352-686-os, illetve a 064/ 230-59-01-os telefonszámon kaphatók.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Sajtótájékoztató - baráti körben
Zene
Sajtótájékoztató - baráti körben
Oktatás
Facebook

Támogatóink