Református Énekek XVII. – ajánló

Református Énekek XVII. – ajánló

2018. július 7-én, szombaton este kerül megrendezésre a Református Énekek XVII. Hangverseny.

Helyszínileg a budapesti MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A koncert-istentiszteleten szolgáló 350 fős kórus anyaországi, illetve külhoni (partiumi, délvidéki, felvidéki és kárpátaljai), az ökumené jegyében pedig testvérfelekezeti énekesekből áll majd fel.

A korábbi évek bevett gyakorlatát követve, a közönség ezúttal is négy alkalommal énekel majd együtt a Kárpát-medencei Egyesített Kórussal. A zenei blokkok elején sok éven át politikusok, professzorok és diákok olvasték fel a bibliai Igéket. Az idén erre a szolgálatra a szervezők négy esperest (Koncz Tibor urat, a Nagykunsági Református Egyházmegye; Szloboda József urat, a Budapest-Északi Református Egyházmegye; Juhász András urat, a Csongrádi Református Egyházmegye és Kassai Gyula urat, a felvidéki Bars Református Egyházmegye esperesét) kérték fel. A koncert végén Csűry István partiumi református püspök mond imát és áldást.

Orgonán ezúttal Szabó Balázs játszik, a karnagyi teendőket pedig dr. Farkasné Sajó Márta, Nagy Szabó Kornélia, Arany János és Balogh Lázár vállalták. A Délvidék színeit a Torontálvásárhelyi Református Egyházközség Dalárdája képviseli, Tóth Zsolt kántor felkészítésében.

Helyszíni fényképes beszámolóval lapunk külmunkatársa, Martinek Imre jelentkezik. Fotóink a 2017-es rendezvény alkalmával készültek.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Képmás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink