Református Énekek XVI. — előzetes

Református Énekek XVI. — előzetes

Tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre július 1-jén (szombaton este 19.30 órai kezdettel) Budapesten a Református Énekek elnevezésű hangverseny-istentisztelet, melyen négy karnagy vezényletével egy 350 fős, Kárpát-medencei egyesített református kórus fogja dicsérni énekhangjával az Urat.

A rendezvényen, melynek változatlanul a Művészetek Palotája (MÜPA) Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme biztosított befogadó helyszínt a tervek szerint Berkesi Boglárka, Arany János, Cseri Zsófia és Kamp Salamon karnagyok vezényelik majd az egyesített kórust. Azt a formációt, melybe az anyaországi kórusokon kívül az elszakított egyházkerületek énekkarai is kaptak meghívót: Kárpátaljáról, a Partiumból, a Felvidékről és a Délvidékről. Az idei koncert-istentisztelet mottója a reformáció öt alaptétele: Sola Scriptura (egyedül a Szentírás), Sola Gratia (egyedül kegyelemből), Sola Fide (egyedül hit által), Solus Christus (egyedül Krisztus) és Soli Deo gloria (egyedül Istené a dicsőség).

A zenei blokkok elején a Berkesi Gábor református lelkész által válogatott bibliai Igéket négy református iskola diákja olvassa majd fel. Áldást a koncert végén Zán Fábián Sándor kárpátaljai református püspök mond majd. Orgonán Alföldy-Boruss Csilla játszik.

A tervek szerint hamarosan helyszíni összefoglalóval is jelentkezünk.

A mellékelt fotók a 2016. évi rendezvényen készültek.


Írta és fényképezte: Martinek Imre

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Képmás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink