Református Énekek, 2016

Református Énekek, 2016

Július 2-án tartották meg Budapesten a Református Énekek elnevezésű hangverseny-istentiszteletet, melyen öt karnagy vezényletével egy 370 fős, Kárpát-medencei egyesített református kórus dicsérte énekhangjával az Urat.

Tizenötödik alkalommal lett megrendezve a Kárpát-medencei reformátusság legnagyobb zenei ünnepe Budapesten, változatlanul a Művészetek Palotája (MÜPA) Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Az egyesített kórusba a hazaiakon kívül a szervezők az idén is meghívták az elszakított egyházkerületek énekkarait: Kárpátaljáról, a Partiumból, a Felvidékről és a Délvidékről. Ezáltal is nyomatékosítva azt a bizonyosságot, hogy a magyarság — éljen bárhol is e földön — egy és oszthatatlan nemzetet alkot.

Mint azt már eddig többször is alkalmunk volt lejegyezni, a koncertsorozatot megálmodói 2002-ben indították útjára. Azzal a nemes céllal, hogy az 1948-ban kiadott református énekeskönyvben fellelhető zsoltárokat és dicséreteket professzionálisan feldolgozva a felpörgetett tempóban élő embereket is egy csöppnyi lassításra és belső elcsendesedésre ösztönözze. Az idén már az ökumenikus jelzőt is magára öltő ének- és igeszolgálattal egyidejűleg tovább folytatódott a gyűjtés Kárpátalja megsegítésére.

A rendezvény élményképei a helyszínen, a főpróbán, valamint az esti hangversenyen készültek.
Tematikus összefoglalónkat lapunk július 13-ai számában olvashatják.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Képmás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink