home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Portugália–Spanyolország 3:3 (2:1)
Tóth Tibor
2018.06.15.
LXXIII. évf. 24. szám
Portugália–Spanyolország 3:3 (2:1)

B csoport, 1. forduló

Szocsi, Fist Stadion, vezette: Rocchi (olasz).

Gólszerzők: C. Ronaldo a 4., (11-esből), a 44., a 88., illetve Diego Costa a 24, az 55. és Nacho az 58. percben.

Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho, B. Silva (Quaresma), W. Carvalho, B. Fernandes (Joao Mário) – C. Ronaldo, Guedes (André Silva).

Spanyolország: De Gea – Nacho, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Busquets, Koke – Iniesta (Thiago Alcantara), Isco, David Silva (Lucas Vázquez) – Diego Costa (Iago Aspas).

A csoport csúcsrangadóján a spanyol és az Európa-bajnok portugál válogatott gólokban gazdag, fordulatos mérkőzést vívott egymással.

Mint ismeretes a vb rajtja előtt három nappal leváltották Julen Lopeteguit, a spanyol válogatott eddigi szövetségi kapitányát, kinek helyére a Real Madrid legendáját, Fernando Hierrót ültették.

A portugálok kezdtek jobban és már a 3. percben megszerezték a vezetést, miután Nacho buktatta Ronaldót, a jogosan megítélt büntetőt pedig a sértett váltotta góllá. A spanyolok Diego Costa egyéni akciója révén egyenlítettek, miután a saját szurkolói körében sem népszerű Atletico Madrid játékos előbb lekönyökölte Pepét, majd mesterien ,,beültetett a hintába” két védőt, és a jobb alsó sarokba lőtt. Két perc múlva Isco óriási lövése a felső kapufáról pontosan a gólvonalra pattant. Egy perccel az első félidő vége előtt Ronaldo lövését követően De Gea óriásit hibázott, és a pihenőre a portugálok mehettek minimális előnnyel.

Az 55. percben újra Diego Costa egyenlített és ezzel alaposan rácáfolt azokra a véleményekre, miszerint helyette Alvaro Moratát kellett volna kivinni a vb-re. Négy perc múlva először vezettek a spanyolok, amikor Nacho elemi erejű, 18 méteres lövése a jobb kapufáról a balra vágódva, a hálóban kötött ki. Az izgalmaknak azonban még ekkor sem volt vége, hiszen újra jött Ronaldo és 23 méterről elvégzett szabadrúgásból kiegyenlítette az eredményt. A portugál klasszis 151. válogatott mérkőzésén a címeres mezben szerzett góljai számát 84-re növelte, és ezzel beérte Puskás Ferencet, aki 89 mérkőzésen szerzett ugyanennyi találatot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..