home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Pirlo kiváló, Forlan zavart
2014.06.15.
LXIX. évf. 24. szám
Pirlo kiváló, Forlan zavart

Anglia–Olaszország 1:2 (1:1), Uruguay–Costa Rica 1:3 (1:0)

D csoport, 1. forduló

Anglia–Olaszország 1:2 (1:1)

Manaus, Arena Amazonia,42 000 néző, vezette: Kuipers (holland)

Góllövők: Sturridge a 37., illetve Marchisio a 35., Balotelli az 50. percben.

Anglia: Hart – G. Johnson, Cahill, Jagielka, Baines – Gerrard, Henderson (Wilshere) – Welbeck (Barkley), Sterling, Rooney – Sturridge (Lallana).

Olaszország: Sirigu – Darmian, Barzagli, Paletta, Chiellini – De Rossi – Candreva (Parolo), Pirlo, Verratti (Motta), Marchisio – Balotelli (Immobile).

Harminc fokos melegben és hatvanszázalékos páratartalomban játszott egymással jó iramú, élvezetes mérkőzést a két korábbi világbajnok.Az olaszok jutottak vezetéshez, miután Pirlo mesterien átlépett a labdán Marchisio pedig 23 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Az előny mindössze két percig tartott, ekkor az addig észrevétlenül játszó Rooney futott el a bal oldalon, középre emelését pedig Sturridge ból a hálóba vágta. Az utolsó percben előbb Balotelli ívelését fejelte ki a gólvonalról Jagielka, majd Marchisio találta el a kapufát. Az 50. percben újra vezetést szereztek az olaszok: Candreva tekert a hosszú oldalra, Balotelli pedig fejjel megadásra késztette Hartot. A mérkőzés végéig az olaszok nem erőltették a támadásokat – ennek ellenére Pirlo szabadrúgásból lőtt egy kapufát –, az angolok pedig főleg távoli lövésekkel próbálták a betömörülő olasz védelmet megadásra késztetni – sikertelenül.


D csoport, 1. forduló

Uruguay–Costa Rica 1:3 (1:0)

Fortaleza, Estadio Castelao, 58 679 néző, vezette: Felix Brych (német).

Góllövők: Cavani a 24. (11-esből), illetve Campbell az 54., Duarte az 58., Urena a 83. percben.

Uruguay: Muslera – M. Cáceres, Lugano, Godín, Maxi Pereira – Stuani, Gargano (Á. González), Arévalo, C. Rodríguez (A. Hernández) – Forlán (Lodeiro), Cavani.

Costa Rica: K. Navas – J. Díaz, G. González, Umana, Duarte, Gamboa – Tejeda (Cubero), Ruiz (Urena), Borges, Bolanos (Barrantes) – Campbell.

A világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetése történt a D csoport első mérkőzésén. A négy évvel ezelőtti vb negyedik helyezettje, a Suarezt nélkülöző Uruguay, Cavani büntetőjével vezetést szerzett, s ekkor úgy nézett ki, hogy a már előre lesajnált Costa Ricának nem sok keresnivalója lesz a meccsen. A második félidőben azonban a közép-amerikaiak sebességet váltottak, ami olyannyira meglepte az ellenfelet egy kissé lebecsülő dél-amerikaiakat, hogy Muslerának négy perc alatt kétszer is ki kellett halásznia a hálójából labdát. Forlán és társai főleg a középpályán gurigáztak tanácstalanul, sehogy sem találták meg a masszív Costa Rica-i védelem ellenszerét. A bajt csak tetézte Maxi Pereira piros lapja a 94. percben, akire valószínűleg egymeccses eltiltás vár.

 

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..