home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Perbeszéd helyett párbeszéd!
2016.05.06.
LXXI. évf. 18. szám
Perbeszéd helyett párbeszéd!

A Magyar Mozgalom közleménye a magyar Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülése kapcsán

Az MTI hírügynökség tudósítása szerint a Magyar Kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt május 3-án megtartott beszédében a Magyar Mozgalom választási szereplésére is kitért. Potápi Árpád János – anélkül, hogy konkrétan megnevezte volna, ám világossá és egyértelművé téve, kire gondol – a hírügynökség szerint úgy fogalmazott, hogy „a Vajdaságban a másik oldalon megjelenő politikai képződmények tipikusan liberális, baloldali formációk, és ezeket nemzetellenesnek tartják”.

Rövid fennállása óta a Magyar Mozgalom nem először szembesül ezekkel a jelzőkkel és megbélyegzésekkel, ám mivel a minősítés ezúttal a magyar kormány képviselőjének szájából hangzott el, kénytelenek vagyunk tisztelettel felkérni államtitkár urat, mutasson rá, nevezze meg, a Magyar Mozgalom melyik dokumentuma, írásos anyaga, közleménye, illetve a Mozgalom melyik tisztségviselője melyik nyilatkozatából következtetett a „tipikusan liberális, baloldali formáció” jelzőkre. Ellenkező esetben ugyanis kénytelenek leszünk államtitkár úr kijelentését minden valóságalapot nélkülöző állításnak minősíteni.

Még súlyosabb – és még inkább valótlan – vádakat tartalmaz az államtitkár úr másik, ugyancsak a Magyar Mozgalomra vonatkozó kijelentése, mely szerint „az új vajdasági mozgalom mögött olyan erők jelentek meg (...), amelyek célja nem más, mint a magyarság felszámolása Vajdaságban”.  A Magyar Mozgalom tisztségviselőinek, tagjainak és több mint 16 ezer szavazópolgára óriási többségének a szülei, nagyszülei és dédszülei is itt éltek és dolgoztak, ezen a földön, és ezt a földet megmunkálva, épp azért, hogy éljenek és túléljenek, és megmaradjanak magyarnak a Kárpát-medence déli csücskében is. Ez olyan állítás, amelyet még cáfolni is méltánytalan lenne, és amelyet csak egyetlen méltányos reakció követhet: a nyilvános bocsánatkérés a kijelentő fél részéről.

A valóság ezzel szemben az, hogy ha túllépünk a minősítések ingoványos talajáról a konkrét számok nehezen cáfolható világába, akkor azt láthatjuk, hogy mindenhol, ahol a Magyar Mozgalom számára lehetővé tették a választásokon való indulást, a magyar érdekképviselet csak erősödött. Csak meg kell számolni a magyar képviselők számát a tartományban és a helyi önkormányzatokban,  és máris világossá válik, hogy a Mozgalomnak sikerült olyan szavazókat is mozgósítania április 24-én, akik eddig távolságtartóak voltak, vagy nem magyar pártoknak adták szavazataikat.

A Magyar Mozgalom megalakulásának első pillanatától kezdve a párbeszéd fontosságát hangsúlyozza. Ugyanezt tudjuk javasolni államtitkár úrnak is. A perbeszéd helyett a párbeszédet. Fogadhatja a Mozgalom küldöttségét hivatalában, vagy meglátogathat bennünket, megismerkedhet Hitvallásunkkal, választási programjainkkal, céljainkkal, hogy azt követően, immár a személyes tapasztalatok birtokában nyilatkozzon azok „tipikusan liberális, baloldali” jellegéről.  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..