Pancsovai találkozások

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Pancsovai találkozások

Dr. Varga Lászlót és Pásztor Bálintot, a szerbiai parlament magyar képviselőit, valamint Mérges Sándort, a VMSZ alelnökét köszönthette művelődési egyesületük berkeiben az elmúlt hét csütörtökjén (október 15-én) a pancsovai magyarság. A lakossági fórumon, melyen a helybeliekkel együtt Hertel...

Dr. Varga Lászlót és Pásztor Bálintot, a szerbiai parlament magyar képviselőit, valamint Mérges Sándort, a VMSZ alelnökét köszönthette művelődési egyesületük berkeiben az elmúlt hét csütörtökjén (október 15-én) a pancsovai magyarság. A lakossági fórumon, melyen a helybeliekkel együtt Hertelendyfalva, Székelykeve és Torontálvásárhely delegációja is megjelent, a parlamenti képviselők mindenekelőtt az időszerű közéleti folyamatok (a nemzeti tanácsokról szóló törvény, a Vajdaság AT alapszabálya, kisebbségi törvény) részleteiről számoltak be. A majd kétórás találkozáson a vendégek ,,viszonzásul' a helyi jellegű gondokba nyerhettek betekintést. A dél-bánsági régió szórványmagyar közösségeinek mindennapjaiba, megpróbáltatásaiba, makacs küzdelmeibe, amelyekről egyébként elvétve ha hírt ad a délvidéki sajtó.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Pancsovai találkozások
ÁtUtazó
  • MOLNÁR KREKITY Olga
  • 2013.11.06.
  • LXVIII. évfolyam 45. szám
Pancsovai találkozások
ÁtUtazó
  • MOLNÁR KREKITY Olga
  • 2013.11.06.
  • LXVIII. évfolyam 45. szám
Facebook

Támogatóink