home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Pakai László, a pásztorfejedelem
Kónya-Kovács Otília
2006.11.01.
LXI. évf. 44. szám

A muzslyai nyugdíjasotthonban társalgással egybekötött nem mindennapos rendezvényt tartott az Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete azzal a céllal, hogy bemutassák a vajdasági pásztorfejedelmet. Pancsován, a Pásztorfejedelem Művelődési Egyesület augusztusban szervezte meg a kancsik...

A muzslyai nyugdíjasotthonban társalgással egybekötött nem mindennapos rendezvényt tartott az Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete azzal a céllal, hogy bemutassák a vajdasági pásztorfejedelmet. Pancsován, a Pásztorfejedelem Művelődési Egyesület augusztusban szervezte meg a kancsikások versenyét, amelyen hat muzslyai kancsikás is részt vett. Közülük került ki a győztes is, Pakai László, aki a pásztorfejedelem titulusát egy évig, a kancsikások következő versenyéig viseli.
Miodrag Mladenović, a pancsovai ME elnöke elmondta, hogy a verseny ötlete már régen felvetődött, de csak az utóbbi négy évben sikerült megvalósítani. A művelődési egyesületben arra törekszenek, hogy a hagyományt ötvözzék a gazdasággal, ennek eredménye, hogy a pancsovai Mesopromet húsfeldolgozó vállalattal egyetemben piacra dobták a pásztorkolbászt, amelyet jól ismernek a dél-bánátiak.
Egyébként említésre méltó a verseny menete. Az elődöntőben a versenyzőknek minél több hangos pattogtatást kellett produkálniuk egy perc alatt. A döntő győztese pedig az, aki a legtöbb teli pattogtatást hallatja, de itt már nincs időmérés, vagyis, az első ,,süket' pattanásnál kiesik a játékból a kancsikás. Pakai Lászlónak az elődöntőben 108-at, a döntőben viszont 118-at sikerült durrantania ostorával.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..