home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Óvjuk az új szökőkutat
2020.08.14.
LXXV. évf. 33. szám
Óvjuk az új szökőkutat

Kedden, augusztus 11-én Szabadka Város polgármestere ünnepélyesen üzembe helyezte a Szabadság téren lévő új szökőkutat, ezáltal a valamivel kevesebb, mint tíz év után, a régi Zöld szökőkút helyén ismét csobognak a vízsugarak. 

Az új szökőkút az előzőtől eltérően sokkal több tartalommal bír, modernebb parter szökőkút a dekoratív világításban tündöklő különféle vízsugarakkal, amelyek a kísérő tartalmakkal, mint a csendes vizű medencék, a zöld növényzettel beültetett virágtartók , a talaj megvilágítás, a padok sokasága, a szökőkút új kikövezése, illetve a szökőkutat körülvevő térrel Szabadka minden polgárának hasznára és elégedettségére szolgál. Jelentőségéről a Város szempontjából, ennek legjobb bizonyítékáról az elmúlt két napban a polgárok tettek tanúbizonyságot, akik nagyszámban meglátogatták a szökőkutat és élvezték annak kínálatát.

A fentiek alapján, sajnálattal állapítottuk meg, hogy a szökőkutat egy bizonyos számú személy nem rendeltetésszerűen használja, ennek következtében megsérülhetnek, illetve megsérülhet a szökőkút, vagy annak részei. Az ilyen felelőtlen viselkedés árnyat vet mindarra a szép és hasznos dologra, ami Szabadka Város költségvetéséből megépült, tehát polgáraink pénzéből hozott a városunknak.

Ezért, ez alkalomból felkérjük a polgárokat, hogy óvják az új szökőkutat, akárcsak az összes közterületet, épületeket és berendezéseket, tekintettel, hogy ezek mindannyiunk javát szolgálják, hozzájárulnak a város rendezettségéhez, felszereltségéhez és szépségéhez, ezáltal vonzóbbá teszik a várost Szabadka polgárainak és az ide látogató turistáknak.

A sérülések elkerülése, illetve a közvagyon megóvása érdekében felkérjük a polgárokat, hogy ne menjenek bele a sekélyvizű medencékbe, ne helyezzenek semmilyen tárgyat a vízsugár fölé, illetve a vízsugár nyílásaiba (a helyek, ahol a vízsugár a magasba tör), ne szaladgáljanak a vízsugarak között, ne rollerozzanak, gördeszkázzanak, kerékpározzanak, illetve ne közlekedjenek semmilyen más rekreációs közlekedési eszközzel a talajszökőkút felületén, ne tapossák le a virágtartókban lévő növényeket, ugyanakkor akadályozzák meg gyermekeiket, ha bármit ezek közül tesznek.

Úgyszintén kihangsúlyoznánk, hogy a szökőkút minden megrongálása, sérülése rendeltetésével ellentétes használata, gondolván itt a többi középületre, berendezésre és felszerelésre tilos és a Kommunális rendről szóló városi rendelet büntető rendelkezéseivel összhangban büntetendő. A felsoroltakkal összhangban, a szökőkút mindennemű megrongálásáért, illetve nem rendeltetésszerű használatáért az illetékes kommunális rendőr vagy felügyelő szabálysértési meghagyást adhat ki, illetve a szabálysértőre pénzbírságot róhat ki.

Kommunálisügyi Energetikai és Közlekedési Titkárság



Fotó: Bíró Tímea

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..