home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ötletkeresés bejáródott munkaerővel
Martinek Imre
2010.05.05.
LXV. évf. 18. szám
Ötletkeresés bejáródott munkaerővel

A munkaelnökségVálasztói közgyűlést tartottak a pancsovai Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben. A tizenegy napirendi pontban megfogalmazott munkaprogram ünnepi részét az egyesület Csörömpölő együttese adta egy zenekari számmal. A VMMSZ főtitkárának, dr. Szöllősy Vágó László úrnak levélbe f...

A munkaelnökség

Választói közgyűlést tartottak a pancsovai Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben. A tizenegy napirendi pontban megfogalmazott munkaprogram ünnepi részét az egyesület Csörömpölő együttese adta egy zenekari számmal. A VMMSZ főtitkárának, dr. Szöllősy Vágó László úrnak levélbe foglalt bátorító köszöntőjét Balassa Julianna, a Börcsök Erzsébet Módszertani Központ elnök asszonya olvasta fel, majd az egyesület elnöke, Rancz Károly úr beszámolója következett az egyesület 2006 és 2009 között kifejtett tevékenységekről. A tárgyilagos, olykor csepp humorral, de alapjában véve csípős hangú pénztári jelentésből mégiscsak kiderült, hogy -- a nagyobb szponzorok támogatásának elmaradása ellenére is -- az egyesületnek még VAN költőpénze! Varga Ernő alelnök úr az idei beruházási és munkatervet vázolta fel, az Alapszabály módosításáról pedig Erdei Ernő terjesztett be ajánlatot.
Mindenekelőtt az egyesület nevének megváltoztatásáról, miszerint a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület az eddigi megjelöléshez a magyar jelzőt is hozzáadná. Nem változtatva viszont a korábban megfogalmazott tevékenységi prioritásain, amelyek között a legfontosabb a magyar nyelv, a hagyományok, az újabb művelődési formák, valamint az amatőrizmus ápolása, továbbá a könyvtár működtetése. Elmondta, a civil szervezetekről szóló törvénnyel összhangban a következő évtől a Petőfiben is kötelezővé válik a tagsági díj fizetése annak, aki az egyesület tagja akar lenni. Szólt a törvény által előírt választói és beszámoló közgyűlések jövőbeli gyakoriságáról, az új pecsétről, a kultúrában is teret nyerő gazdasági tevékenységekről. Az előterjesztett változtatások közül legnagyobb súllyal azonban mégiscsak az a jövőbe látó megfogalmazás hatott, amely szerint az egyesület teljes ingó és ingatlan vagyona egy esetleges tevékenységi összeomlás esetén sem juthat ebek harmincadjára! Ha ugyanis az egyesület bármilyen okoknál fogva megszűnne, a módosított alapszabályzat értelmében a telket, az épületet és minden benne lévő ''jószág”-ot vagy a helyén létrejövő, hasonló egyesületnek lehet csak átadni, vagy az egyesület tőszomszédságában lévő református egyházközségnek.
A kiegészített alapszabályzatot és a jelentéseket a jelenlevők egyhangúlag fogadták el, az esetleges vitára előirányzott időben pedig jobbára a közérdekű ''reklámok”, felhívások és véleménykutatások kaptak teret. A közgyűlésen Dani Zoltán alelnök úr vezetésével a székelykevei TINET Ifjúsági Klub tette tiszteletét, a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületet Lőcsei Vilmos képviselte. Meghívásra érkezett továbbá Miroljub Jovanović úr, Pancsova város nemzetek közötti viszonyok építésével foglalkozó tanácsának tagja, valamint a veteránok is, soraikban Kovács Dezső úrral, az egyesület néhai elnökével. Négyéves mandátumának letelte után a felmentett elnökség helyét egy részben felfiatalított intézőbizottsági csapat vette át, amely a választói közgyűlést követő első, április 27-ei összejövetelén soraiból egyhangúlag ismét Rancz Károlyra ruházta rá az elnöki teendőket. A 2011. február 28-ára kitűzött, évi zárszámadást vitató közgyűlésig mindenképpen. A többi a jövő titka.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..