home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ötéves a Baba-mama Klub
Tóth Tibor
2017.12.19.
LXXII. évf. 50. szám
Ötéves a Baba-mama Klub

A Kolibri a Családokért Egyesület sokszínű műsorral ünnepelte a Baba-mama Klub fennállásának ötödik évfordulóját.

A tartalmas napon új játékelemeket adtak át a hajdújárási Lurkóházban levő játszótéren, szakmai konferenciát rendeztek, megtartották az V. Babamászó- és az I. Mini-motorosversenyt. A gyerekeket a messziről érkezett, nagy szakállú, piros sapkás Mikulás is meglátogatta, zárásként pedig a Juhász Zenekar húzta a talpalávalót.

A Lurkóház udvarában helyet kapott Baba-mama Klubban hetente egy alkalommal találkoznak az anyukák és a kisgyermekek, hogy barátkozzanak, ismerkedjenek, tapasztalatot cseréljenek. A klub elsődleges célja találkozási és szabadidős lehetőség nyújtása a szülőknek, akik számára ez sokat számít, hiszen a gyermekeknek fontos, hogy közösségben legyenek, barátkozzanak, tanuljanak.

Csúszdák, mászókák, különféle hinták, függőhíd... ezek mind-mind a Lurkóház udvarában várják, hogy a gyerekek használatba vegyék őket. A Kolibri a Családokért Egyesület sikeresen pályázott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségénél, ennek eredményeként valósulhatott meg a játszótér bővítése.

— A játszóteret már korábban is használhatták a gyerekek, mi pedig több elemmel bővítettük. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségénél 1 400 000 forintot nyertünk, melyből elkészültek a játszótér bővítő elemei, a kis faházikó, a Baba-mama Klubunk előszobája, kis sarokpadot készíttettünk, a helyiséget kimeszeltük, kitapétáztuk, otthonosabbá és vidámabbá tettük. Emellett mobilgarázst vásároltunk, ahol egyesületünk eszközeit tárolhatjuk — mondta Gajda Nóra, a Kolibri a Családokért Egyesület elnöke.

Az eseményen tiszteletét tette Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke és Tiboldi Beáta, a KMCSSZ alelnöke. Pataki elmondta, hogy a magyar kormány 2016 decemberében döntött úgy, hogy 100 millió forinttal támogatja a KMCSSZ határon túli szervezeteinek megerősítését, közösségi terek létrehozását.

— Az általunk adott eszközök semmit sem érnének, ha nem volna egy közösség, mely mindezt látható formába önti, és megvalósítja a céljait. Azok a legjobban sikerült, hasonló jellegű beruházások, amelyekben mindenki részt vesz, és amelyeket magáénak érez. A köszönet nem bennünket, hanem a magyar kormányt illeti, mi csak lehetőséget kaptunk, melyet továbbítottunk szervezeteinknek. A 2010 előtti kormány nem segítette sem a határon túli magyarokat, sem a családokat, a mai viszont családbarát szemléletet szorgalmaz. A család a társadalom alapja, ez viszi előre a magyarságot — mondta Pataki.

A Vajdaságba először ellátogató Tiboldi Beáta, a KMCSSZ alelnöke reményét fejezte ki a további együttműködést illetően, és ezt megszilárdítandó egy székely zászlót nyújtott át Gajda Nórának, a KCSE elnökének.

A KMCSSZ újabb pályázatán az egyesület 300 000 forintot nyert, melyből a szakmai konferenciát, valamint a babamászó- és a mini-motorosversenyt rendezte meg. A helyi közösség épületében megtartott szakmai konferencián elsőként a baba-mama klubok vezetői osztották meg tapasztalataikat egymással, majd a jelenlevők három előadást hallhattak: Gesztes Olympia, a budapesti Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom projektvezetője a családról és a karrierről beszélt, a Manó Menü csapatának képviseletében Ambrus Éva Modern anyák és a hozzátáplálás címmel tartott beszámolót, Ricz Dencs Tünde mentálhigiénés és meseterápiás szakember pedig Mesék kicsiknek és nagyoknak címmel tartotta meg előadását.

A délután folyamán — a babamászóversenyre való felkészülésként — a csemeték Varga Imolával kerekítőzhettek, a nagyobbak pedig kézművessarokban alkothattak kedvük szerint. A babamászóversenyre tizenkilenc, piros sapkába és az alkalomhoz illő pólóba öltöztetett csöppséget neveztek be. A babák felsorakoztak a rajtnál, majd vezényszóra elindultak a néhány méterrel odébb felállított cél irányába, ahol szüleik a kedvenc játékaikkal és édességgel várták őket. Voltak, akik azonnal megtalálták a célhoz vezető utat, mások viszont egy kicsit „beragadtak” a rajtnál, ám a lelkes buzdítás közepette lassacskán ők is megérkeztek. A huszonnégy részvevővel lebonyolított mini-motorosverseny után megjött a várva várt Mikulás, aki minden gyereknek ajándékcsomaggal kedveskedett. A Baba-mama Klub ötéves fennállása alkalmából az egyesület a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulói körében logópályázatot hirdetett, melyet Bajai Mária Sztella nyert meg. A tartalmas nap a Juhász Zenekar előadásával ért véget.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..