home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Öt érem az első vizes versenyen
Tóth Tibor
2020.07.13.
LXXV. évf. 28. szám
Öt érem az első vizes versenyen

A márciusi, ergométeres országos bajnokság után már mindenki várta, hogy hajóba szállhasson, és megmérettesse magát az ország legjobb evezősei között.

A belgrádi Ada Ciganliján tartották meg a szerbiai kupa első regattáját, az országos ifjúsági liga első fordulóját és a Belgrád Trófeája elnevezésű versenyt, melyen a palicsi evezősök kitűnően szerepeltek, és a tizenöt szerbiai klub 172 egysége között öt érmet szereztek. A palicsi fekete-fehérek soraiból az egyetlen aranyérmet az Ana Miković és Nikolina Đorđević alkotta felnőtt-kétpárevezős egység aratta, mely 7:56,46-os idővel teljesítette a 2000 méteres távot. Az egy arany mellett még négy ezüstöt is szereztek a palicsi evezősök, mégpedig Ana Miković felnőtt-egypárevezősben, Nikolina Đorđević ifjúsági egypárevezősben, a Nina Lekić, B. Varga Boglárka összetételű ifjúsági kétpárevezős egység, valamint Csipak Szergej a pionírok egypárevezős számában. Összesítettben az ifik mezőnyében a palicsiak a Partizan, a Crvena zvezda és a szintén fővárosi Sava mögött a 4. helyen állnak az első futam után, míg a serdülőknél a 9. helyet foglalják el.

Palicson július 18-án és 19-én 58. alkalommal rendezik meg a tartományi nyílt evezősbajnokságot, melynek keretében a Palicsi Evezősklub fennállásának 100. évfordulóját is megünneplik.


A palicsi evezősök Đurašević Kornélia edzővel

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..