home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ösztöndíj a műszaki hiányszakmákat tanulóknak
2020.07.29.
LXXV. évf. 31. szám
Ösztöndíj a műszaki hiányszakmákat tanulóknak

A műszaki hiányszakmákat tanuló első osztályos középiskolai diákok ösztöndíjazásáról szóló rendelet alapján az Ösztöndíjbizottság 2020.7.29. közzéteszi az alábbi pályázatot ösztöndíjak kiosztására a műszaki hiányszakmákat tanuló első osztályos középiskolai diákok részére a 2020/2021. tanévben

 I.

Az ösztöndíjazó 30 ösztöndíjat ítél oda.

Az ösztöndíj a 2020/2021-es tanévben kerül kiosztásra, és folyósítása tíz egyenlő részletben történik. Az ösztöndíj havi részlete 3.000,00 dinár.

II

Az ösztöndíjra műszaki hiányszakmát tanuló első osztályos, hároméves szakokon tanuló középiskolai diákok pályázhatnak, az alábbi feltételek mellett:

- ha a Szerb Köztársaság állampolgárai,

- ha a műszaki hiányszakmát oktató középiskola III. fokozatú szakirányának első osztályába nappali tagozatos diákként iratkozik be.

III.

Ösztöndíjra nem jogosult az a diák:

- akinek a félévi bizonyítványába két negatív osztályzat kerül,

- akiről a Bizottság megállapítja, hogy hamis adatokat adott meg pályázáskor,

- aki tanév közben megszakítja tanulmányait.

IV

A kitöltött jelentkezési laphoz a diákoknak a következő okmányokat kell mellékelniük:

1. rövid életrajzot,

2. igazolást arról, hogy a diák a műszaki szakiskola hároméves szakának első osztályába nappali tagozatos diákként iratkozott be,

3. az általános iskola 6-8. osztályának bizonyítványáról készült hitelesített fénymásolat,

4. a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat vagy a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alap bizonylatát arról, hogy a szülők munkanélküliek,

5. két tanú hitelesített nyilatkozatát a háztartás tagjainak számáról és

6. bizonylatot az egy háztartásban élők előző két hónapban megvalósított összbevételéről (a munkaviszonyban lévőknek a munkáltatói jövedelemigazolást, a nyugdíjasoknak a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alap szabadkai kirendeltsége által kiadott, mindkét csekkről szóló bizonylatot, vagy a bank jelentését a nyugdíj előző havi folyósításáról, egyéb bevételek esetén pedig az illetékes köztársasági adóhivatal igazolását)

A szociális és anyagi helyzet alapján szerezhető pontokhoz az állami gondozott és/vagy szociális segélyben részesülő diáknak a pályázati jelentkezéshez az alábbiakat is mellékelnie kell:

1. a nevelőcsaládnál való elhelyezésről szóló határozat hitelesített fénymásolatát,

2. a szociális segélyre való jogosultságot elismerő határozat hitelesített fénymásolatát, illetve a Szabadka Város Szociális Központja által kiadott szociális anamnézis fénymásolatát.

V.

A Bizottság a ranglistát a következő kritériumok alapján történő pontozással állítja össze:

- tanulmányi eredmény - legfeljebb 50 pont és

- szociális-anyagi helyzet – legfeljebb 20 pont.

VI.

Az ösztöndíj odaítéléséről szóló döntést a polgármester hozza meg a Bizottság által elkészített ranglista alapján. 

A döntést közzé fogják tenni a Város hivatalos honlapján.

Az a hallgató, aki nem részesül az ösztöndíjban, fellebbezést nyújthat be a Szabadkai Városi Tanácshoz, az ösztöndíj odaítéléséről szóló döntésnek a város honlapján való megjelentetését követő nyolc napon belül.

A Tanácsnak a fellebbezéssel kapcsolatos döntése végleges.

VII.

A diák elveszíti az ösztöndíját, ha a Bizottság megállapítja, hogy pályázáskor hamis vagy valótlan adatokat szolgáltatott magáról vagy helyzetéről, és köteles a felvett ösztöndíjat teljes összegben visszafizetni, a polgármesterrel aláírt szerződés felbontásának okairól szóló értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül.

A diák elveszíti az ösztöndíját akkor is, ha az első osztályban kiiratkozik a középiskolából.

A jelen pont 2. bekezdésében foglalt esetben a diák, illetve törvényes képviselője köteles arról az ösztöndíjazót értesíteni az első osztályos középiskolai tanulói jogviszony megszűnését követő 8 napon belül.

Azt az ösztöndíjat, amit a diák a tanulói jogviszonyának megszűnése után vett fel, ő vagy szőlője illetve gyámja köteles 30 napon belül visszafizetni az ösztöndíjazónak.

Ha a tanulónak félévkor két negatív osztályzata van, megszűnik az ösztöndíjra való jogosultsága.

VIII.

Az ösztöndíj odaítéléséről szóló határozat véglegesítése után az ösztöndíjban részesülő hallgatóval szerződést kötnek az ösztöndíjazásról.

IX.

A pályázat megjelenik Szabadka Város Önkormányzatának honlapján (www.subotica.rs).

X

A jelentkezési űrlap átvehető a Városi Ügyfélszolgálatban, illetve letölthető Szabadka Város honlapjáról (www.subotica.rs.)        

A pályázati jelentkezéseket közvetlenül a Pályázati bizottsághoz kell benyújtani „Jelentkezés az első osztályos középiskolai tanulók részére meghirdetett ösztöndíj pályázatra” (Prijava za konkurs za dodelu stipendije za učenike prvih razreda srednjih škola) jelzéssel zárt borítékban, személyesen a Városi Ügyfélszolgálatban, a Szabadka, Szabadság tér 1. alatt, vagy postai úton, ugyanerre a címre.

XI

A pályázatra 2020.07.29-átől 2020.08. 13-éig lehet jelentkezni.

A hiányos és késve érkezett jelentkezéseket a bizottság figyelmen kívül hagyja.

 

A pályázattal kapcsolatban bővebb információt Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának Társadalmi Tevékenységek Titkárságán lehet kérni, Szabadkán, a Szabadság tér 1. szám alatt, a III. emeleti 305-ös irodában, vagy a 024-626-883, 626-718 telefonszámon.

 

 

Јелена Вујовић

az Ösztöndíjbizottság elnöke

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..