Ösztöndíj a hiányszakmákat tanulóknak

Ösztöndíj a hiányszakmákat tanulóknak

Szabadka városa meghirdette ösztöndíjpályázatát azoknak a diákoknak, akik valamilyen hiányszakmát választottak maguknak.

Elsősorban műszaki jellegű szakokról van szó. Azok jelentkezhetnek, akik az őszre kezdik meg a középiskola első osztályát. Összesen 30 ösztöndíjat osztanak ki. A nyertesek 10 hónapon át havi 3000 dinárt kapnak.

Hiányszakmának számítanak a következők: lakatos, ipari mechanikus, gépjárművezető, villanyszerelő. Ezeket a szakmákat az Ivan Sarić Műszaki Iskolában tanulhatják a fiatalok, tehát onnan várják a pályázatokat. A Politechnikai Iskolából azok jelentkezhetnek, akik a következő szakokra iratkoztak: bútorkészítő, építőipari alapmunkálatok végzője.

A pályázás feltétele, hogy a diákok szerb állampolgárok legyenek, és a középiskolák nappali tagozatos tanulói.

A diákok elveszítik jogosultságukat, ha félévkor két tantárgyból is negatív osztályzatot kapnak, ha hamis adatokat közölnek, vagy ha felhagynak tanulmányaikkal.

Pályázati űrlapok az ügyfélszolgálaton kaphatóak a városháza épületében, vagy letölthetőek az internetről: http://subotica.rs/index/page/lg/cp/id/12833.

A pályázatokat személyesen lehet átadni ugyanott augusztus 7-éig a következő megjelöléssel: „Prijava za konkurs za dodelu stipendije za učenike prvih razreda srednjih škola”

Bővebb információ a Társadalmi tevékenységek osztályán kapható a városháza 3. emeletének 305-ös irodájában vagy a következő telefonszámon: 024/626-883.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Pályázat rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Ösztöndíj a hiányszakmákat tanulóknak
Pályázat
  • KJI
  • 2020.01.13.
  • LXXV. évfolyam 2. szám
Facebook

Támogatóink