home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Összefogásban az erő
(P. M)
2013.07.10.
LXVIII. évf. 28. szám
Összefogásban az erő

Az idei nyár kezdetén megbizonyosodtam róla, hogy az állítás, miszerint a mai rohanó, irigy világunkban nehéz összetartani, nem felel meg a valóságnak. Július 13-án, Csantavéren gazdag programokkal tarkított jótékonysági napot szervez a Hét Nap Kft. és a szabadkai Caritas Pósa Martin 10 éves, agysorvadásos, látását fokozatosan elveszítő kisfiúnak a megsegítésére.

Állami és magánvállalatok, szervezetek, magánemberek csatlakoztak az akcióhoz, önkéntesen. Felbecsülhetetlen érték, amikor az emberek feltétel nélkül segítenek bajba jutott embertársukon, és mindezt tiszta szívből, szeretettel teszik. Olyan egyéneket szólítottam meg, akik hozzájárulnak a rendezvény sikeréhez.

Szeretettel segíteni

Németh Tihamértól, a Lila orgona együttes tagjától kérdeztem először azt, hogy mi a véleménye Martin helyzetéről, és hogy miben tudnak ők segíteni.

— Mélyen megérintette a lelkemet a kisfiú helyzete, és örömmel értesültünk arról, hogy Csantavéren megszervezik ezt a jótékonysági napot. Természetesen azonnal elvállaltuk a felkérést, hogy zenéljünk a közönségnek. Egy percig sem volt ez kérdéses a részünkről, hiszen mindenki belegondol egy pillanatra abba, hogy van családja, ami gyarapodni is fog idővel, és ne adja az ég, hogy megtudjuk, mennyire nehéz helyzete lehet Martinnak! Már most megígérhetem, hogy az eddigieknél is nagyobb szeretettel húzzuk majd a talpalávalót július 13-án a nagyérdeműnek!

Példás megmozdulás

Csicsai Szabó Ildikót arra kértem, mondja el, mennyire követi a beteg kisfiú történetét, és mit tud tenni annak érdekében, hogy Zentáról segítse a jótékonysági napot.

— Összeszoruló szívvel olvastam Martin történetét a Hét Napban. Két kislány édesanyja vagyok. Nagyon érzékenyen érintenek a beteg és szenvedő gyermekekről közölt hírek. Eldöntöttem el, hogy mi is segítünk a szervezőknek, ha igényt tartanak rá. Többes számot használok, mivel létezik egy internetes csoport egy ismert közösségi oldalon, melynek tagjai felkeresik és támogatják a rászoruló családokat. Sokan dolgozunk együtt, összhangban. A csoporttársak felajánlották a plakátok, hirdetőlapok szétosztását, és kihelyezését olyan helyekre, ahol nagyon sokan megfordulnak. Gondolok itt az egészségházra, a nyugdíjasklubra, a központi vegyeskereskedésre. Velem egyetemben vállalták ezt a feladatot az adai, magyarkanizsai, zentagunarasi, szabadkai, zentai, martonosi, felsőhegyi, bácskossuthfalvai tagtársaim. Mi a családommal Zentán élünk, és nincs hozzánk közel Csantavér, de azon a szombati csantavéri rendezvényen, amelyet Pósa Martin érdekében szerveznek, biztosan ott leszünk! Ezúton ajánlom barátaim és ismerőseim figyelmébe a példás megmozdulást. Minden elismerésem a szervezőké és támogatóké!

Emberséget a világnak!

Zabos Regina jazzéneklést tanul a szabadkai Zeneiskolában. Tehetséges fiatal énekes, akinek hangját már több rendezvényen is megcsodálhattuk.

— Számomra mindig megrázó személyes tragédiákkal találkozni, különösképpen egy gyermekével. A felnőtté válás küszöbén látjuk, mennyire cudar ez a világ, mennyire az anyagi lehetőségek szabnak határt akár az egészségnek is. Nagyon bízok abban, hogy összejön a szükséges pénz a kisfiú számára, és hogy így lehetőséget kaphat a gyógyulásra. Mert ha mindenki csak egy kicsit is humánusabban viseltetne embertársai iránt, sokkal jobb, sokak számára élhetőbb lenne a világ. Pontosan ezért leszek jelen az akción július 13-án. Úgy gondoltam, ha hozzá tudok járulni a rendezvényhez, akkor meg is teszem. Imádok énekelni, és nagyon remélem, hogy örömet tudok szerezni a közönségnek, azoknak, akik megtisztelik jelenlétükkel e nemes célú rendezvényt.

Nemes célokért küzdeni!

Vincer Tibor néhány napja mondhatja el magáról, hogy kétszeres édesapa. Mosolyogva érkezik, mégis, amikor Martinról és az érte megtartandó napról kérdezem, elszomorodik.

— Nagyon sajnálom a családot és a kisfiút. Együttérző vagyok, és tudom, milyen nehéz elfogadni és feldolgozni a napról napra változó fejleményeket. Semmiképp sem szabad feladni a küzdelmet Martin családjának, csakis menni előre, és a jobb napokért harcolni. Örültem annak, hogy a jótékonysági rendezvény alkalmából engem kértek fel segíteni a hangtechnikával kapcsolatban. Segítek, ahogyan másoknak is tenniük kellene. Egy kisfiú szeme világa, mondhatni: élete a tét. Nem fegyverekre és illegális dolgokra kellene költeniük a pénzt azoknak, akiknek van, hanem ilyen nemes célokra fordítani, mint ezzel az alkalommal is.

„Most kell tevékenyen jót tennünk másokkal, s nem a túlvilágon.” (Bohumil Hrabal)

A szervezők mindenkit szeretettel várnak 2013. július 13-án, szombaton a csantavéri színházterem mögötti térre! A belépődíj önkéntes pénzadomány, amelyet a bejáratnál elhelyezett dobozokba lehet beletenni, valamint személyenként legalább egy műanyag flakon (pillepalack).
 

Az EGY NAP MARTIN SZEME VILÁGÁÉRT elnevezésű akció részletes programja

10.00: Megnyitó (gyermekprogramok, ingyenes légvár- és trambulinhasználat, csoportfoglalkozások)
11.00: A rendezvény megáldása
13.00—14.00: Ebéd
15.00: Ripcó László és Ripcó Franciska marionettbáb-revüje
16.00—18.30: Labdarúgótorna a 10—14 éves korosztály számára (a Csantavéri FK pályája)
18.30: A Hét Nap és a Fidelinka Pékség focicsapatainak mérkőzése (a Csantavéri FK pályája)
19.00: a Csantavéri FK és a Horgosi FK öregfiúinak mérkőzése (a Csantavéri FK pályája)
19.30: Dér Zsolt hegedűjátéka
20.00: Zabos Regina fellépése
20.30—22.00: A Lila orgona zenekar fellépése mulatós nótákkal
22.00-24.00: Nosztalgiabuli — nem csak az idősebb korosztálynak!
Kísérőprogramok: — Gyermekfoglalkozások, arcfestés, ügyességi játékok — Kézművestermékek vására

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..