home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Örülj, hogy fiú!
(Forrás: anyuci.hu)
2015.01.28.
LXX. évf. 4. szám
Örülj, hogy fiú!

Amikor ismerőseid megkérdezik a babavárás hónapjaiban, hogy leendő apukaként mit szeretnél, fiút vagy lányt, udvariasan azt feleled: mindegy, csak egészséges legyen. Pedig titokban pontosan tudod, hogy lányra vágysz. Ha pároddal nem kedvelitek a meglepetéseket, akkor a terhesség félidejének környékén már általában látható az ultrahangos felvételeken, hogy mi van a baba lábacskái között.

Jobban örültél volna, ha nincs „ott” semmi? Kislányt akartál, és most meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy legalább két pasi lesz a családban? Ne bánkódj, hiszen mire megszületik a kisfiad, a csalódás is elmúlik.

A babák az első időkben nemtelenek, vagyis tökéletesen egyformán sírnak, büfiznek és gügyögnek. Mire gyerkőcöd kinő a babakorból, addigra nagyon is élvezni fogod, hogy istenként néz rád, amikor megszereled a csöpögő csapot vagy kicserélsz egy villanykörtét. Boldogan szalad majd a kalapácsért, és hálás közönséged lesz akkor is, amikor előveszed a szerszámos ládádat.

Örülj, hogy fiad van, gondolj bele, mennyivel könnyebb visszatenni egy kilazult matchboxkereket, mint felöltöztetni Barbie-t az ezüst, testhez simuló koktélruhájába.

Örülj, hogy fiú, és így valóra válthatod gyerekkori vágyaidat: valószínűleg most inkább egy vasútmodell jutott eszedbe, és nem egy rózsaszínű hercegnőkastély. Ugye?

Örülj, hogy fiad született, mert ezentúl nem kell magányosan autót mosnod szombat délutánonként, és lesz, akivel megbeszélheted a focimeccs legizgalmasabb pillanatait. Lesz, akivel kártyázz, sakkozz, bélyegezz, és akinek megőrizheted a kedvenc farmeredet.

Örülj, hogy kisfiad lett, aki nem nyafog, okos, bátor, erős, és te vagy a legfőbb példaképe. Aki továbbviszi a családod nevét.

Örülj, hogy fiad van, így sosem fogod megismerni azt a torokszorító érzést, amikor a lányod az első randijára készül. Ehelyett büszkén nyomod majd a fiad markába a kocsikulcsot.

Örülj, hogy fiú, és gondolj a vasárnap reggelekre tíz-húsz év múlva, amikor a fürdőszobádból nem egy borostás suhanc fog kijönni, hanem egy friss, huszonéves hajadon a fiad pólójában.

De a legjobban annak örülj, hogy ennek a kócos, maszatos kis alaknak — akit kaptál — te, és csakis te lehetsz az apukája.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..