home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Örül az egész falu
Tóth Lívia
2005.06.08.
LX. évf. 23. szám
Örül az egész falu

Kálmán Bernadett nagy örömmel fogadta a mosógépetTavaszi tárgysorsjátékunk főnyereménye, a mosógép, amelyet a zentai Phonex magántulajdonban levő, háztartási gépet, klímaberendezést, színes televíziót, házimozi-rendszert, zenevonalat stb. árusító üzlet ajánlott fel - mint már beszámoltunk r...

Kálmán Bernadett nagy örömmel fogadta a mosógépet

Tavaszi tárgysorsjátékunk főnyereménye, a mosógép, amelyet a zentai Phonex magántulajdonban levő, háztartási gépet, klímaberendezést, színes televíziót, házimozi-rendszert, zenevonalat stb. árusító üzlet ajánlott fel - mint már beszámoltunk róla - Tóthfaluba került.
A boldog nyertes, Kálmán Jenő, egyelőre csak telefonon értesült a jó hírről, mivel a jobb kereset reményében meg sem állt Aradig, ahol alkalmi munkát vállalt. Miután februárban leszerelt a katonaságnál, a faluban próbálkozott megélni, de ott csak 50-60 dináros órabért fizetnek. A mosógépet édesanyja, Kálmán Bernadett vette át, aki a helybeli óvodában dolgozik a segédszemélyzet tagjaként. A lánya tavaly ment férjhez, fiával és édesanyjával élnek a Tóth József utca 40-es számú házában. Magunk is meggyőződhettünk róla, hogy a mosógép nagyon jó helyre került, a családnak szüksége van rá. Kálmán Bernadett nevetve mondta, hogy éppen nemrégiben állapította meg a szerelő az édesanyja régi mosógépéről, hogy az már csak egy teknő, amelyet nem érdemes javítgatni. Tervezgették is, hogy ha összejön a rávaló, vesznek egy újat. De a pénz mindig másra kell, most éppen a nyáron esedékes lakodalmakban ajándékra.
Az asszony egyébként teljes joggal vehette át az ajándékot, mert a borítékon ugyan a fia neve állt, de a szelvényeket ő gyűjtötte össze és küldte be a szerkesztőségünk címére. Maga sem tudja, hány éve vesz már részt a Hét Nap különböző nyereményjátékaiban - bevallása szerint egyet sem hagyna ki -, de még sohasem sikerült nyernie. Csak a gyerekek kaptak régebben különböző kisebb ajándékot a Jó Pajtástól. A Hét Napot folyamatosan vásárolják, nemcsak a nyereményjátékokért, Bernadett mindent elolvas benne, az elejétől a végéig, majd továbbadja az édesanyjának és a fiának is. Azt mondja, szívesen olvas, nemcsak újságot, hanem könyveket is, vagy kézimunkázik. A tévét, főleg most, hogy egyedül van, alig kapcsolja be. Elárulja azt is, hogy a Családi Kör szerelmesnovella-pályázatán bekerült a tíz legjobb közé és jutalomként Herkulesfürdőn járt. A kérdésemre, hogy szokott-e írogatni, azt állítja, hogy ebben az esetben inkább az utazás lehetősége csábította, de egyébként szívesen fogalmaz, gyakran segít az ismerős gyerekeknek. Lassan az is kiderült, hogy a Hét Nap és a Családi Kör mellett rendszeresen vásárolja a Kiskegyed című lapot is. A megjegyzésemre, hogy neki három hetilapra is telik, mások viszont arra panaszkodnak, hogy a szűkös családi kasszából nem jut újságra, tréfásan azt válaszolja, hogy nem dohányzik, nem iszik, neki ez a szenvedélye.
Mivel a kis közösségben gyorsan terjednek a hírek, Kálmán Bernadett és családja szerencséjének az egész falu örül. Mi pedig további jó játékot és kellemes időtöltést kívánunk a Hét Nap mellett. Esetleg ajánlhatja másoknak is, hogy vegyék meg hetilapunkat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..