home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Országos Kolping-közgyűlés volt Csókán
P. R.
2004.12.22.
LIX. évf. 51. szám
Országos Kolping-közgyűlés volt Csókán

Csókán, a katolikus plébánia hittantermében tartotta meg évi közgyűlését a Szerbia és Montenegró Kolping Társasága. A házigazda, ft. Mellár József atya rövid beszédében köszöntötte a Csókáról, Tiszaszentmiklósról, Padéról, Szajánból, Nagykikindáról, Tóbáról, Magyarcsernyéről, Feketetóról és...

Csókán, a katolikus plébánia hittantermében tartotta meg évi közgyűlését a Szerbia és Montenegró Kolping Társasága. A házigazda, ft. Mellár József atya rövid beszédében köszöntötte a Csókáról, Tiszaszentmiklósról, Padéról, Szajánból, Nagykikindáról, Tóbáról, Magyarcsernyéről, Feketetóról és Kanizsamonostorról érkező részvevőket. Az üdvözlés után Pozsár Ottó, Szerbia és Montenegró Kolping Társaságának országos elnöke ismertette az évi beszámolót.
-- Megpróbáltuk a Kolping Társaság értékeit az átláthatóság, a megbízhatóság, a becsületesség, az elkötelezettség, a nézetek szabad megnyilvánulása irányába terelni. Úgy érzem, sikerült csapatmunkát kialakítani, ami magában foglalja azt az értékrendet, ami a felelősségre vonatkozik. A továbbiakban a Kolping családok bővítésére és a tagok aktív bevonására kell törekedni. A Kolping ifjúságának is nagy figyelmet kell szentelni, mivel ők a jövő generációja, ezért a Kolping-szellemiségben kell nevelni őket. Ebből a célból előadásokat szervezünk itthon és külföldön. A feladatok közé tartozik a külföldi kapcsolatok kiépítése, bővítése és elmélyítése is. Mindezt nem valósíthatnánk meg, ha nem számíthatnánk a tagok segítségére és támogatására. A további munkához is nagy szükség van a bizalomra és a csoportmunkára, mert együttes erővel könnyebben elérhetjük céljainkat -- mondta Pozsár Ottó.
Mivel ft. Pósa Gyula atya, Szerbia és Montenegró országos prézese leköszönt posztjáról, a közgyűlés ft. Kalapis Stojan szalézi szerzetes papot választotta meg erre a tisztségre.
A továbbiakban Farkas Vilmos, a projektumok koordinátora és egyben újonnan megválasztott titkára beszámolt az egyesület jelenlegi anyagi állapotáról, költségeiről, bevételeiről. Kiemelte a már meglévő, működő programokat, és beszámolt a jövőbeli tervekről, várható beruházásokról. Balázs Lívia ifjúsági referens a fiatalokkal való foglalkozás fontosságáról beszélt. Kiemelte a sikeresen működő szajáni és padéi ifjúsági csoportokat, amelyek megérdemelten kapnak dicséreteket.
A közgyűlés ebéd mellett kötetlen beszélgetéssel, ismerkedéssel zárult.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..