Örömvasárnapi gyertyagyújtás

Advent harmadik vasárnapján, ezüstvasárnapon, avagy örömvasárnapon — az utóbbi elnevezéssel is illetik ezt a jeles napot, mert az adventi koszorú harmadik gyertyája az örömöt jelképezi — ismét sokan gyűltek össze a zentai városháza oszlopcsarnokában, hogy részesei legyenek egy meghitt közösségi élménynek. Ilyenkor mindenki igyekszik megteremteni az adventi várakozás misztériumát, és ezeknek a napoknak az is fontos része, hogy jobban figyelünk a családtagjainkra, barátainkra, ismerőseinkre, keressük azokat az alkalmakat, amikor együtt élhetjük meg a közelgő ünnep pillanatait. 

A város adventi koszorúján Horváth László hittantanár gyújtotta meg a harmadik gyertyát, majd az általa vezetett gyerekek — a Thurzó Lajos Általános Iskola betlehemes csoportja — karácsonyi dalokat adtak elő. A Tópart Magyar Művelődési Egyesület vegyes kórusa Bodor Anikó népzenekutató gyűjtéséből énekelt három csodálatos adventi dalt, majd Losoncz Kinga karnagy irányításával a zentai Emlékiskola énekkara a Bárcsak régen felébredtem volna című karácsonyi népdallal kedveskedett a közönségnek.

A program végén a jelen levő gyerekek az adventi várakozás során készített díszekkel ékesítették fel a város karácsonyfáját.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink