home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Örömvasárnapi gyertyagyújtás
Tóth Lívia
2017.12.18.
LXXII. évf. 50. szám
Örömvasárnapi gyertyagyújtás

Advent harmadik vasárnapján, ezüstvasárnapon, avagy örömvasárnapon — az utóbbi elnevezéssel is illetik ezt a jeles napot, mert az adventi koszorú harmadik gyertyája az örömöt jelképezi — ismét sokan gyűltek össze a zentai városháza oszlopcsarnokában, hogy részesei legyenek egy meghitt közösségi élménynek. Ilyenkor mindenki igyekszik megteremteni az adventi várakozás misztériumát, és ezeknek a napoknak az is fontos része, hogy jobban figyelünk a családtagjainkra, barátainkra, ismerőseinkre, keressük azokat az alkalmakat, amikor együtt élhetjük meg a közelgő ünnep pillanatait. 

A város adventi koszorúján Horváth László hittantanár gyújtotta meg a harmadik gyertyát, majd az általa vezetett gyerekek — a Thurzó Lajos Általános Iskola betlehemes csoportja — karácsonyi dalokat adtak elő. A Tópart Magyar Művelődési Egyesület vegyes kórusa Bodor Anikó népzenekutató gyűjtéséből énekelt három csodálatos adventi dalt, majd Losoncz Kinga karnagy irányításával a zentai Emlékiskola énekkara a Bárcsak régen felébredtem volna című karácsonyi népdallal kedveskedett a közönségnek.

A program végén a jelen levő gyerekek az adventi várakozás során készített díszekkel ékesítették fel a város karácsonyfáját.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..