Örömmel énekelni

Örömmel énekelni

Nagybecskereken tartották meg a XII. Vajdasági Bárdos Kórusfesztivált

Magyarországon, Budapesten és több vidéki helyszínen zajlott az idén is a XXXVII. Bárdos Lajos Zenei Hetek elnevezésű program. Ennek keretében immár XII. alkalommal rendezték meg a vajdasági kórusfesztivált, melynek a nagybecskereki Emmanuel Kamarakórus első ízben volt a házigazdája.
A nagybecskereki székesegyházban a szentmise alatt elsőként Bárdos Lajos Missa Tertia című miséjét énekelték a kórusok. A nemzetközi találkozón fellépett az adai Musica Humana, a nagybecskereki Emmanuel és a kiskunfélegyházi Palestrina Kamarakórus is.
A találkozót Puskás János, a városi képviselő-testület elnökének segédje nyitotta meg, a szentmisét követően pedig a résztvevők külön-külön is bemutatkoztak egy rövid programmal.
Az Emmanuel Kamarakórust Rontó Márta kísérte zongorán, Dutina Vilma szólót énekelt, vezényelt Konrád Emma karnagyasszony. Az adai Musica Humana Kamarakórust Birkás János karnagy vezette, a kiskunfélegyháziaknak Szatmári Imre vezényelt.
A hangversenyek záróakkordjaként a három kórus együtt énekelte el a Bárdos Lajos Tábortűznél című kórusdalát és A csitári hegyek alatt című népdalt.
A rendezvényen jelen volt Kempelen Tünde karnagy asszony, a Bárdos Lajos Zenei Hetek megálmodója is. Elmondta, hogy a fesztivál Bárdos Lajos sokoldalúságát hivatott tükrözi.
— Azt szeretnénk, ha a Kárpát-medencei kórusok megismernék egymást, megbarátkoznának egymás énekkari kultúrájával, tanulnának egymástól, és örömmel énekelnének. 
 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Örömmel énekelni
Nemzetpolitika
  • Hét Nap
  • 2018.11.05.
  • LXXIII. évfolyam 44. szám
Örömmel énekelni
Felhívás
  • 2018.04.10.
  • LXXIII. évfolyam 15. szám
Facebook

Támogatóink