home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Öröm a gimnáziumban
-y-
2010.02.10.
LXV. évf. 6. szám

Átadták a Kosztolányi tornatermétA múlt csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium új tornatermét. Az iskola életében ez különös fontosságú, hiszen az elmúlt két évben a tanulók különböző kényszermegoldások révén tudták csak megtartani a spo...

Átadták a Kosztolányi tornatermét
A múlt csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium új tornatermét. Az iskola életében ez különös fontosságú, hiszen az elmúlt két évben a tanulók különböző kényszermegoldások révén tudták csak megtartani a sportórákat. Mivel a tanintézmény a nyelvi tagozat mellett sporttagozatot is működtet, az új tornaterem különösen nagy jelentőségű.
Az impozáns létesítményt a katolikus, a református és az evangélikus egyház tagjai ökumenikus istentisztelet keretében adták át a diákközösségnek. Varga Anikó, a gimnázium igazgatónője megnyitó beszédében rámutatott arra, hogy ez az intézmény hatéves fennállása óta töretlen fejlődésen megy keresztül. Eddig 320 tanulója volt és ma is ennyi van az intézménynek, s minden évben sikerül három 24 fős osztályt megnyitni.
Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára köszöntőjében a közös munka eredményeiről szólt. Rámutatott: a gondok ellenére az elmúlt években a Kárpát-medencei magyarság az összefogás eredményeként e téren számos sikert ért el. A fő kérdés az, hogy milyen jövőt tudunk magunknak építeni.
Dr. Jeges Zoltán tartományi oktatási miniszter örömének adott hangot a tornaterem felépüléséért. Rámutatott arra, hogy ez az egész magyarság sikere, hiszen a tartományi magyar képviselet nélkül ez a beruházás vélhetőleg nem valósult volna meg. A jeles eseményen tiszteletét tette Varga Imre, a Magyar Köztársaság belgrádi nagykövete, illetve Korsós Tamás, szabadkai főkonzul és Tápi Lajos vezető konzul, Pásztor Bálint a VMSZ köztársasági képviselője, továbbá Józsa László, az MNT elnöke és munkatársai, Dr. Korhecz Tamás tartományi jogalkotási, közigazgatási és kisebbségügyi titkár, valamint Kasza József, az Agrobank szabadkai fiókintézetének igazgatója, a VMSZ tiszteletbeli elnöke.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..