Öröm a gimnáziumban

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Öröm a gimnáziumban

Átadták a Kosztolányi tornatermétA múlt csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium új tornatermét. Az iskola életében ez különös fontosságú, hiszen az elmúlt két évben a tanulók különböző kényszermegoldások révén tudták csak megtartani a spo...

Átadták a Kosztolányi tornatermét
A múlt csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium új tornatermét. Az iskola életében ez különös fontosságú, hiszen az elmúlt két évben a tanulók különböző kényszermegoldások révén tudták csak megtartani a sportórákat. Mivel a tanintézmény a nyelvi tagozat mellett sporttagozatot is működtet, az új tornaterem különösen nagy jelentőségű.
Az impozáns létesítményt a katolikus, a református és az evangélikus egyház tagjai ökumenikus istentisztelet keretében adták át a diákközösségnek. Varga Anikó, a gimnázium igazgatónője megnyitó beszédében rámutatott arra, hogy ez az intézmény hatéves fennállása óta töretlen fejlődésen megy keresztül. Eddig 320 tanulója volt és ma is ennyi van az intézménynek, s minden évben sikerül három 24 fős osztályt megnyitni.
Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára köszöntőjében a közös munka eredményeiről szólt. Rámutatott: a gondok ellenére az elmúlt években a Kárpát-medencei magyarság az összefogás eredményeként e téren számos sikert ért el. A fő kérdés az, hogy milyen jövőt tudunk magunknak építeni.
Dr. Jeges Zoltán tartományi oktatási miniszter örömének adott hangot a tornaterem felépüléséért. Rámutatott arra, hogy ez az egész magyarság sikere, hiszen a tartományi magyar képviselet nélkül ez a beruházás vélhetőleg nem valósult volna meg. A jeles eseményen tiszteletét tette Varga Imre, a Magyar Köztársaság belgrádi nagykövete, illetve Korsós Tamás, szabadkai főkonzul és Tápi Lajos vezető konzul, Pásztor Bálint a VMSZ köztársasági képviselője, továbbá Józsa László, az MNT elnöke és munkatársai, Dr. Korhecz Tamás tartományi jogalkotási, közigazgatási és kisebbségügyi titkár, valamint Kasza József, az Agrobank szabadkai fiókintézetének igazgatója, a VMSZ tiszteletbeli elnöke.
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Öröm a gimnáziumban
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.02.06.
  • LXXV. évfolyam 6. szám
Öröm a gimnáziumban
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.02.02.
  • LXXV. évfolyam 5. szám
Facebook

Támogatóink