home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Öregdiákok klubja
(tv.)
2017.02.13.
LXXII. évf. 6. szám
Öregdiákok klubja

Szabadkán megalakult az Educons Egyetem Alumni nevű öregdiákklubja. A rendezvényen az intézmény jelenlegi hallgatóin kívül részt vettek a volt diákok is.

Az ünnepség a Szabadkai Zeneiskola végzős diákjainak zenei összeállításával kezdődött, majd Víg Szalma Sztella, az Educons Egyetem szakmai koordinátora köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, néhány hónappal ezelőtt volt tíz éve annak, hogy az akkor még Fabus Egyetemen megkezdte tanulmányait az első magyar nyelvű generáció.

— Ma azért jöttünk össze, hogy ünnepeljünk, visszatekintsünk az elmúlt tíz év történéseire, és hogy Szabadkán is megalakítsuk az Educons Alumni Klubját. Szeretném, ha tudnánk közösséget építeni, kapcsolatot teremteni, kihasználni a közösségi hálók előnyeit — mondta az egyetem igazgatója.

A rendezvényen köszöntőt mondott még Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, aki maga is az egyetem egykori hallgatója volt.

— Két évet töltöttem itt, és ha valaki elvégez egy közgazdasági kart, akkor abból könnyedén lehet akár polgármester is — mondta tréfálkozva. A polgármester szerint az egyetem és az egyetemi évek nagyon jó alapot adnak az élethez.

A folytatásban Krmpotity Bacsó Gabriella az Alumni Klub alapításának fontosságáról beszélt, majd prof. dr. Bertalan Péter és dr. Pintér Attila, a Kaposvári Egyetem tanárai visszatekintettek az elmúlt tíz évre. Ezután az intézmény volt hallgatóinak visszaemlékezése következett, majd a jelenlévőknek Alumni-klubkártyákat osztottak ki.

A rendezvény végén köszönőplakettben részesítették prof. dr. Somogyi Sándor nyugalmazott egyetemi tanárt a vajdasági magyar fiatalok felsőfokú oktatásában végzett erőfeszítéséért.


Szabó Attila felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..