Önállóság, emberi becsület és bírálat

Önállóság, emberi becsület és bírálat

Sajtótájékoztatót tartott Zentán a Magyar Polgári Szövetség

Sajtótájékoztatót tartott Zentán a Magyar Polgári Szövetség, amelyen Rácz Szabó László elnök mellett Miklós Éva, Deák István és Erdélyi György vett részt. Mivel a párt 2004 óta témaként kezeli — és igyekszik a közvélemény figyelmében tartani — a temerini fiúk esetét, az összejövetel kezdetén is erről esett szó. Rácz Szabó László szerint, aki maga is tagja a testületnek, a Magyar Nemzeti Tanácsnak támogatnia kellene, hogy a köztársasági elnök fogadja el a nyolc éve börtönben sínylődő temerini fiatalok kegyelmi kérvényét.
Az MPSZ elöljárója kritikát fogalmazott meg a sajtó számlájára, mint mondta ugyanis, a négy vajdasági magyar párt és a civil szervezetek petíciója kapcsán egyedül őket nem szólaltatták meg. Éppen ezért a sajtótájékoztatón kitért arra is, miért támogatják a megmozdulást.
— Ez a kezdeményezés az önállóságra való törekvést helyezi előtérbe. A mi választási kampányunknak is a decentralizáció volt a fő témája, vagyis az autonómia, a nemzeti önállóság, az önkormányzatok saját döntéshozatali szabadsága, a vagyon-visszaszármaztatás. Úgy vélem, az elszegényedés, a munkanélküliség, a magasra csapó lopási hullám, a másodrendű polgári létünk mind-mind a függőségünk következménye — hangoztatta Rácz Szabó László.
Miklós Éva a párt jelenlegi tevékenysége kapcsán kijelentette, habár a községi képviselő-testületben csak egy képviselőjük van, ez még nem jelenti azt, hogy nem vesznek rész a község életében. A munkahelyteremtés és a zentai emberek megsegítése kapcsán nyitottak a párbeszédre, a mindinkább elhatalmasodó tolvajlások miatt pedig továbbra is a zéró tolerancia hívei.
Az MPSZ elnöksége ismételten felszólítja Nagy Szilárdot és Döme Anikót, akik a párt színeiben jutottak be a községi képviselő-testületbe, de időközben átigazoltak a VMSZ-be, hogy adják vissza mandátumaikat. Ezt elsősorban azért kellene megtenniük, mert a polgárok az MPSZ programjára szavaztak, de az emberi becsület is ezt diktálná.
A sajtótájékoztatón néhány mondat erejéig a zentai alapfokú bíróság visszahelyezése és a televízió-előfizetés problematikája is felmerült, s Rácz Szabó László azt sem hallgatta el, hogy az idén az MPSZ-t nem hívták meg Elemérre. Nincs rendben, hogy bizonyos körök már a nemzeti hősökről szóló megemlékezést is kisajátítják maguknak — adott hangot a véleményének.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Önállóság, emberi becsület és bírálat
Zene
Önállóság, emberi becsület és bírálat
Nemzetpolitika
  • Hét Nap
  • 2018.11.05.
  • LXXIII. évfolyam 44. szám
Facebook

Támogatóink