Nyugdíjasok figyelmébe!

Nyugdíjasok figyelmébe!

A 65 évnél idősebb polgárok, akik a koronavírus miatt nem hagyhatják el otthonaikat, nyugdíjukhoz felhatalmazás aláírásával juthatnak hozzá (olyan személyt felhatalmazva, aki az ő nevükben felveszi a pénzt), ill. a folyószámlájukat vezető bank felhívásával.

Az első esetben fontos kitölteni egy felhatalmazást, mely tartalmazza a nyugdíjas és a felhatalmazott személy személyes adatait, a folyószámla számát, a bank nevét, a felvenni kívánt összeget betűvel és számmal kiírva, valamint a nyugdíjas aláírását. A felhatalmazást alá kell írni annak érdekében, hogy elfogadható legyen.

A felhatalmazott személy, aki a pénzt kívánja felvenni be kell, hogy mutassa a saját és a megbízója személyigazolványát is.

Azok a nyugdíjasok, akik nem hatalmaznak fel senkit, felhívhatják a bankot, ahol a folyószámlájukat vezetik és bejelenthetik a címet, ahová a nyugdíj kiszállítását kérik. Ezekben az esetekben a Szerbiai Posta sürgős eljárásban fogja a nyugdíjakat eljuttatni az azt igénylőknek, míg az ezzel járó költségeket a Szerb Köztársaság fedezi.

A bankok maguk is felkeresik majd ügyfeleiket március 24-től a telefonközponton keresztül, ill. szöveges üzenetben (SMS) annak érdekében, hogy a nyugdíjasok mihamarabb értesüljenek róla, hogy miként fog a kifizetés megvalósulni.

A felhatalmazás-minta IDE KATTINTVA tölthető le.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Felhívás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Nyugdíjasok figyelmébe!
Felhívás
  • Csermák Zoltán
  • 2020.03.24.
  • LXXV. évfolyam 12. szám
Nyugdíjasok figyelmébe!
Felhívás
  • 2020.03.11.
  • LXXV. évfolyam 11. szám
Facebook

Támogatóink