Nyaralunk — ha lesz rá időnk

Nyaralunk — ha lesz rá időnk

A kánikula beköszöntével az ember akarva-akaratlanul eljátszik a gondolattal: milyen jó is lenne a tengerparton „átvészelni” a nyarat! Erre sajnos sokaknak nincs lehetőségük — vagy túl drágának tartják az utazást, vagy pedig a túl sok munka miatt nincs is rá idejük. Vajon az idén lesz lehetőség a nyaralásra? — kérdeztük olvasóinkat.

Az utazási irodákban az emberek leginkább a szezon előtti és utáni ajánlatok iránt érdeklődnek, hiszen ezek jóval olcsóbbak, mint a júliusi, augusztusi nyaralások. Ráadásul sok tengerparti apartmant már decemberben, januárban lefoglalnak, ebben az esetben ugyanis további kedvezmények is járnak. A legnépszerűbb úti cél — nemcsak Szabadka, hanem egész Szerbia esetében — Görögország, annak is főleg az északi része, noha mostanában egyre többen választják a szigeteket is. A távolabbi helyek iránt kevesebben érdeklődnek, Törökország is veszített a népszerűségéből, de ennek ellenére mégis vannak, akik oda, illetve Máltára, Spanyolországba vagy Egyiptomba utaznak — ez utóbbi főleg a nászutasok és a fiatal házaspárok körében népszerű.

Az általunk megkérdezettek többsége azt mondja: vagy idő-, vagy pénzhiány miatt marad el a nyaralás az idén.

Pósa Erzsébet nyugdíjas ugyan, de még sincs ideje utazásra:

— Sajnos sehova sem megyünk a nyáron. A férjem munkája és a pénzhiány miatt most nincs erre lehetőségünk.

Hasonló gondjai vannak a fiatal magyartanárnőnek, Szalma Brigittának is. Mivel a szakmájában nem tudott elhelyezkedni, más területen vállalt munkát, ott pedig nincs szabadság, sőt, éppen most kezdődik a csúcsidény.

— Az idén nem fogok nyaralni, mivel a vendéglátásban dolgozom, és nem kapok szabadságot. Számoltam ezzel, ezért nem is nézegettem az utazási irodák kínálatát. Még hétvégén is dolgoznom kell.

Gömöri Éva magyarkanizsai származású, jelenleg Pécsen élő képzőművész a munka miatt költözött Magyarországra, és ugyanebből a megfontolásból döntött úgy, hogy ebben az évben lemond a nyaralásról.

— „Rendes” nyaralásra sajnos nem sok időm jut a munka mellett, viszont jólesne egy hosszú hétvége a Balatonnál. Egy fesztivál esetleg még belefér az időmbe, talán sikerül eljutnom a pécsi Katlanra.

Varga Zsuzsanna táncoktató viszont azt mondja: nem telhet el úgy a nyár, hogy ne szakítson időt egy kis kikapcsolódásra a tengerparton. Vannak olcsó, pénztárcabarát ajánlatok, ő ezeket keresi minden évben.

— Hacsak tehetjük, elmegyünk nyaralni a párommal. Lehetőleg a kedvezőbb ajánlatokat választjuk, általában a szezon utániakat. Úgy gondoljuk, hogy ebben a stresszes világban egy kis pihenést igazán megérdemel az ember. Elvégre, ha belegondolunk, ezt a pénzt ezer más dologra is elkölthetnénk. Nagyon fontosnak tartom, hogy kikapcsolódjunk és feltöltődjünk.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Nyaralunk — ha lesz rá időnk
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink