home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Németország–Mexikó 0:1 (0:1)
Tóth Tibor
2018.06.17.
LXXIII. évf. 24. szám
Németország–Mexikó 0:1 (0:1)

F csoport, 1. forduló

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, vezette: Fagani (iráni)

Gólszerző: Lozano a 35. percben.

Németország: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Plattenhardt (Gomez) – Khedira (Reus), Kroos – Müller, Özil, Draxler – Werner (Brandt).

Mexikó: Ochoa – H. Moreno, H. Ayala, Gallardo, Salcedo – H. Herrera, Guardado (R. Márquez), Layún – Lozano (R. Jiménez), Vela (E. Álvarez), J. Hernández.

Megszületett a világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetése, miután a bátran és harciasan játszó mexikói válogatott legyőzte a világbajnoki címvédő német csapatot.

Bátran kezdtek az aztékok, és már az első percben Boatengnek kellett mentenie saját kapuja előtt. Az egyetlen találat a 35. percben született, amikor négy passzból gyors ellentámadást vezetett Mexikó, Lozano kicselezte Özilt, majd a kapufa és Neuer között a hálóba bombázott.

A második félidőben a Nationalelf gyakorlatilag a kapuja elő szegezte a mexikóiakat, akik hősiesen védekezve megőrizték minimális vezetésüket. Így a címvédő – akárcsak 2014-ben a spanyolok – vereséggel kezdte a vb-t.

A mexikóiaknál csereként beállt Rafa Márquez, aki ezzel ötödik világbajnokságán lépett pályára. Erre korábban csak honfitársa, a kapus Carbajal és a német Matthaus volt képes.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..