home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Németh Zsolt látogatása
(K. T.)
2014.03.18.
LXIX. évf. 12. szám
Németh Zsolt látogatása

A hét elején kétnapos látogatást tett hazánkban Német Zsolt, Magyarország külügyminisztériumának parlamenti államtitkára. Hétfőn Belgrádba, majd Csókára látogatott, kedden Magyarkanizsára, onnan pedig Horgosra utazott.

Magyarkanizsán Nyilas Mihály polgármester üdvözölte, majd körbevezette őt és kíséretét a nemrégiben felújított Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény épületegyüttesén —beszámolva a város legutóbbi fejlesztéseiről és időszerű beruházásairól. A magyarkanizsai Cnesa OMI több kulturális intézménynek is otthont ad, például a Művészetek Házának, ahol a színházterem található, továbbá a korábban Nagy József nevével fémjelzett Regionális Kreatív Műhelynek, amely különféle előadásoknak, képzéseknek a helyszíne, valamint a Dobó Tihamér Képtárnak, amely szintén egy ottani méltán elismert művészről kapta nevét.

A Cnesa OMI múltjáról, jelenlegi tevékenységeiről és terveiről az igazgató, Sarnyai Károly beszélt a magyarországi vendégeknek, később pedig valamennyien megtekintették az épületegyüttes egy készülő részét, a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központot, amelynek szakmai programjáról Varjú Potrebić Tatjana, az intézmény igazgatója számolt be.

Magyarkanizsa kulturális intézményeinek bemutatása után a városházát is meglátogatták, ahol éppen konzuli fogadónapot tartottak, így az államtitkár úrnak lehetősége nyílt megtekinteni, hogy egy ilyen jellegű eseményen községszerte hányan kérvényezik a magyar állampolgárságot.

Ezek után Horgos központjában virágot helyeztek el a Szent István-szobornál, majd megnézték a jelenleg is épülő Művelődési Házat. Az eseményen megjelent többek között Korsós Tamás szabadkai főkonzul, Pásztor Bálint parlamenti képviselő, valamint Csikós László, Magyarkanizsa község önkormányzatának polgármesteri tanácsnoka.

A látogatás végén a vendégek találkoztak a Rákóczi Szövetség képviselőivel, majd a horgosi helyi közösség épületében folytatták a beszélgetést.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..