Nemcsak múltunk és jelenünk van, de jövőnk is! Csak többször kell ehhez egymással találkoznunk...

Nemcsak múltunk és jelenünk van, de jövőnk is! Csak többször kell ehhez egymással találkoznunk...

A szükségszerű, mielőbbi újratervezés igényét megfogalmazva indult a sorrendben XXVII. Dél-bánáti Szemle szakmai tanácskozása szeptember 10-én Kevevárán. A régió vándor jellegű és magyar szellemiségű rendezvénye kemény negyvennégy esztendő múltával tért vissza újra ebbe a Duna menti kisvárosba.

A délutáni / kora esti műsorban kilenc helység — Kevevára, Torontálvásárhely, Hertelendyfalva, Székelykeve, Fejértelep, Sándoregyháza, Pancsova, Udvarszállás és Versec, mintegy háromszáz részvevője lépett fel a helyi Kultúrközpontban. Énekekkel, nép-, illetve népies motívumokkal átszőtt tánccal, gyermekzenekari produkciókkal, hagyományőrző mesékkel, ugyanakkor hiteles történelmi összeállítással is bizonyítva, a térségben élő, működő, ám számban kitapinthatóan fogyatkozó magyar közösségeknek nemcsak múltja és jelene van, de jövője is lesz! Csakhogy ehhez évente többször is kellene találkozniuk egymással...

A helyszíni fényképbeszámolóhoz kapcsolódó írásunkat, annak teljes terjedelmében, lapunk szeptember 14-i számában olvashatják.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink