home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Nem csupán a tordaiak gazdagsága
Kónya-Kovács Otília
2014.01.29.
LXIX. évf. 5. szám
Nem csupán a tordaiak gazdagsága

A magyar kultúra napja jegyében vette kezdetét január 18-án a 13. Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat, melyen elsőként Csíkos Dániel helybeli fiatal szavalta el a Himnuszt. Az esemény szervezője ezúttal is a helyi közösség és a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület.

Az ünnepi műsor előtt az egyesület előcsarnokában Szarka Edit, a begaszentgyörgyi Közművelődési Intézmény igazgatónője a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a második művésztelepükön készült munkákból álló kiállítást, melyen kilenc alkotó mutatkozott be. A hivatalos megnyitón Dobai János, Torda helyi közösségének elnöke mondott üdvözlőbeszédet.

— Amíg van bennünk erő, kitartás, és van, aki eljön megnézni rendezvényeinket, addig van értelme annak, amit csinálunk. Torda, ez a kis falusi közösség mindig is az összefogásáról volt híres, és arról, hogy nagyon sok támogatója, barátja, testvére van, aki örömben, bajban és tervei megvalósításában is vele van. Büszke vagyok rá, hogy 13. alkalommal nyithatjuk meg e művelődési rendezvényünket — emelte ki Dobai János.

Mitar Vučurević, Begaszentgyörgy község elnöke is köszöntötte a jelenlevőket, hangsúlyozva: Torda jelentős helyet foglal el a kulturális programok szervezésében, melyhez teljes támogatást kap.

A Tordai Művelődési Napokat Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke nyitotta meg, és azt üzente: a rendezvény nem csupán a tordaiak gazdagsága.

— Gazdagság ez, mert összeköti Tordát a külvilággal, a Vajdaságban élő magyarokkal, valamint a testvértelepülések képviselőivel, akik Magyarországról, Romániából érkeznek. Ők is segítenek ápolni azt, ami megtart bennünket: a magyar nyelvet és kultúrát.

A műsorban felléptek az Ady Endre Általános Iskola tanulói, a Petőfi Sándor MME tánccsoportja, továbbá Újszentesről a szép korúak tánccsoportja és a Butykos néptánccsoport, Bácsfeketehegyről Török Noémi énekes, Pacsérról a vegyes kórus és Szombathy Zsuzsi énekes. Balástyáról Balogh Kata énekes, Balatonakaliról pedig Törő Bence szólótáncos érkezett Tordára.

A programsorozat március 22-éig kínál szórakoztató, ismeretterjesztő és edukációs tartalmakat. Zárórendezvényén, a Tordai esten ismét együtt lesznek a magyarországi, bihartordai és a romániai, aranyostordai műkedvelők, akik közös műsorral kedveskednek a közönségnek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..