Nagyot és merészet álmodni — anyanyelven!

Nagyot és merészet álmodni — anyanyelven!

Vajdasági körútjuk csütörtöki, október 28-ai etápjában Ürményháza, Torontálvásárhely, Hertelendyfalva és Székelykeve általános iskolájának magyar tannyelvű kisdiákjait is felkeresték a magyarországi Rákóczi Szövetség munkatársai.

A 2004. évi létrehívása óta a Rákóczi Szövetség beiskolázási ösztöndíjprogramja az anyanyelven való iskoláztatás népszerűsítésén fáradozik. Elsősorban erkölcsi érvekkel, ugyanakkor anyagi támogatással is igyekezve minél több szülőt meggyőzni arról, ha csak egy módja is van rá, mindenképpen írassa elsős gyermekét magyar tagozatra.

Mint ismeretes, a támogatás első fázisaként a vajdasági szórványban élő, magyar tannyelvű iskolai előkészítő csoportba járó gyermekek 2015. márciusában is kaptak tanszercsomagot. Most, a program második fázisában, a nevezett vajdasági szórványtelepülések mindazon tanulói, akik a 2015/2016-os tanévben végül ténylegesen is magyar első osztályban rajtoltak, személyenként tízezer forintos egyszeri pénzbeli támogatásban részesülhettek.

A torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthonban létrehívott találkozó keretében Szenyó Diana és dr. Bajkó Ervin Antal, a Rákóczi Szövetség munkatársai köszöntötték az egybegyülteket. Ezt követte a szerződések ratifikálása, a pillanat fénybeírása, illetve a misszió örökérvényű üzenetének tolmácsolása: tanulni és nagyot, merészet álmodni az ember leghitelesebben kizárólag anyanyelvén képes!

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink