home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Nagyobb derűlátással
(o. i.)
2011.01.05.
LXVI. évf. 1. szám

ELFOGADTÁK A KÖZTÁRSASÁGI KÖLTSÉGVETÉST. December 29-én Belgrádban a Szerb Képviselőház elfogadta az ország 2011-es költségvetését. A gyorsított eljárásban megvitatott dokumentum elfogadására 128 képviselő szavazott - a szavazáson egyébként a 250 tagú parlamentből csak 146 honatya vett részt. A büdz...

ELFOGADTÁK A KÖZTÁRSASÁGI KÖLTSÉGVETÉST. December 29-én Belgrádban a Szerb Képviselőház elfogadta az ország 2011-es költségvetését. A gyorsított eljárásban megvitatott dokumentum elfogadására 128 képviselő szavazott - a szavazáson egyébként a 250 tagú parlamentből csak 146 honatya vett részt. A büdzsé 724 milliárd dináros bevétellel és majd 845 milliárd dináros kiadással számol - a tervezett hiány tehát 120 milliárd. A bruttó hazai termék, a GDP 2011-ben 3%-kal fog növekedni, a tervezett infláció pedig 4,5%. A VMSZ 4 parlamenti képviselője - ahogy Pásztor Bálint előre bejelentette - igennel szavazott, mert ez a költségvetés már biztosítja a Vajdaság számára azt a 7%-os juttatást, melyet az alkotmány előirányoz.
EGERESI ÚJÉVI KÖSZÖNTåJE. ,,Minden polgárnak jó egészséget, sok szeretetet és boldogságot kívánok, és azt, hogy az előttünk álló év mindannyiunk számára sokkal jobb legyen, mint az előző volt11 - üzeni újévi köszöntőjében Egeresi Sándor, a tartományi parlament elnöke. ,,Meggyőződésem, hogy az előttünk álló év előrelépést hoz. Előrelépést, amely ugyan nem oldja meg minden gondunkat, de mindenképpen javulást eredményez, és lehetővé teszi, hogy nagyobb derűlátással tekintsünk a jövőbe. Bízom abban, hogy a 2011. év folyamán országunk hivatalosan is az Európai Unió tagjelöltjévé válik, és végre meghozza gyümölcsét minden fáradozásunk és erőfeszítésünk. Bízom benne, hogy a polgárok is megérzik, mit jelent elismertnek, elfogadottnak lenni szomszédjaink és az európai közösség részéről. Vajdaság AT Képviselőháza és az egész tartományi kormányzat ezen fáradozott az elmúlt évtizedben, hozzájárulva ahhoz, hogy országunk előtt új lehetőségek nyíljanak, és hogy a lehető legjobb megvilágításba kerüljön. Azt üzenem minden polgártársunknak, hogy ugyanúgy, mint eddig, a továbbiakban is síkraszállunk minden polgár, a Vajdaságban élő minden nemzeti közösség egyenlőségéért, egyenjogúságáért, az egyforma jogokért és kötelezettségekért.''
RABLÓGYILKOSSÁG ÚJVIDÉKEN. Az óév utolsó előtti napján, december 30-án, csütörtökön rablógyilkosság történt az újvidéki Telepen. Pannon utcai családi házukban meggyilkoltak és kiraboltak két idős embert - Pálics Rozáliát és Dinnyés Józsefet. A meggyilkolt idős emberek holttestét szombaton találták meg a rokonok, akik aggódni kezdtek miután két napon át hiába hívogatták őket telefonon. A rendőrségnek nem egész egy nap kellett ahhoz, hogy kézre kerítse a kettős gyilkosság gyanúsítottját, Aleksandar Slankamenacot (45). A férfit őrizetbe helyezték, és minősített rablógyilkosság elkövetésével vádolják. Azzal a szándékkal tört be a házba, hogy kirabolja az idős házaspárt, s miután megfojtotta őket, pénzt és arany ékszereket vitt magával. Letartóztatásakor Slankamenac lakásán megtalálták az ékszereket, és kábítószert is találtak nála. A férfi egyébként nem ismeretlen az újvidéki rendőrség előtt: csalás, lopás, hivatali visszaélés és más ügyekben már több feljelentést tettek ellene. A gyanúsított egyébként 2000-ig a városi közigazgatásban dolgozott.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..