home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nagykorúvá vált a húsvéti kiállítás és vásár
Tóth Tibor
2023.04.08.
LXXVIII. évf. 14. szám
Nagykorúvá vált a húsvéti kiállítás és vásár

Huszonhárom kiállító alkotásaiban gyönyörködhettek mindazok, akik Zentagunarasra látogattak, az Armida Nőszervezet és a Csipkerózsa kézimunkacsoport ugyanis immár 18. alkalommal tartott háromnapos húsvéti kiállítást és vásárt a településen.

A művelődési ház termében felállított asztalokon szebbnél szebb, különböző technikával készített húsvéti tojások, nyuszik, lézerrel kivágott, fából készült húsvéti díszek, fürdőbombák, könyvek, fajátékok, táskák, párnák, dekupázsolt díszek, tálcák, dobozkák és még számtalan csodálatos alkotás fogadta az érdeklődőket.

— Kara Bettinával húsvéti foglalkozást tartottunk, melyen tizenöt gyerek húsvéti nyuszit készített. Pályázattal is kedveskedtünk a gyerekeknek, a téma a húsvéti nyúl volt. Az óvodások, az alsósok és az idén először az ötödik és a nyolcadik osztályosok csoportmunkával jelentkeztek, huszonhatan pedig egyéni munkával, rajzokkal és egyéb alkotásokkal neveztek be a versenyre. A kiállítás és vásár első napján az óvodások és az alsósok csoportosan látogattak el a rendezvényre, végignézték a kiállítást, megbeszélték a látott munkákat, majd szüleikkel vásároltak a remekművekből — mesélte Kádár Krisztina, az Armida Nőszervezet tagja, az esemény egyik szervezője.


Szervezők és kiállítók

Nagy Éva, a Csipkerózsa kézimunkacsoport elnöke, aki háziszappant és varrott kötényeket, párnákat, nyuszikákat hozott, elmondta, elégedettek a kiállítás látogatottságával, hiszen a helyiek és a vidékiek nagy számban jöttek el az eseményre, és lehetőségeik szerint vásároltak is.

Kezdetben a rendezvényt kiállításként szervezték meg, később azonban vásárral bővült, hiszen a kézművesek több olyan terméket készítenek, amelyet szívesen el is adnak.

— Megpróbálunk a hagyományos értékekre összpontosítani, hogy a húsvét ne csak arról szóljon, milyen ajándékot kapunk, hanem a készülődéssel járó szellemét is szerettük volna visszahozni ezzel a rendezvénnyel, hogy a közösség magáénak érezze az ünnepet. Fontos, hogy a gyerekek lássák a kézművestermékeket. Nehéz rávenni őket a hasonló események látogatására, viszont ha a munkáik is helyet kapnak a kiállításon, akkor hozzák magukkal a szüleiket is. Újdonság, hogy az idén nem zsűri, hanem maguk a látogatók döntik el, mely alkotások a legjobbak. Az érdeklődők egy kis cetlit kaptak, melyre ráírták, melyik kiállító munkája tetszik leginkább, és ezt bedobják egy üvegbe. Az esemény végén megszámoljuk a szavazatokat, és a legtöbb voksot összegyűjtő a győztes — mondta Sípos Hajnalka, az Armida Nőszervezet tagja, a helyi közösség titkára.

A nagykorúvá vált eseményt Zentagunaras Helyi Közössége és Topolya Önkormányzata támogatta.

További fotókat a Hét Nap Facebook- és weboldalán tekinthetnek meg.


Sok szép alkotás közül lehetett válogatni


Húsvéti díszítés

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..